Het loonkostenvoordeel (LKV)

is een tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of houden. Het LKV is een onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Bent u gaan werken bij een nieuwe werkgever? Of bent u herplaatst bij uw huidige werkgever? En behoort u tot 1 van de 4 doelgroepen van het LKV? Dan kan uw werkgever het LKV aanvragen via de aangifte loonheffingen. Uw werkgever heeft wel een kopie van uw doelgroepverklaring LKV nodig om het LKV aan te vragen.

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring

Een doelgroepverklaring LKV vraagt u aan binnen 3 maanden nadat u in dienst kwam. Waar u de verklaring aanvraagt hangt af van de doelgroep waaronder u valt.

Bent u stagiair en wilt u een doelgroepverklaring LKV aanvragen? Dit is alleen mogelijk als u aan alle voorwaarden van 1 van de 4 doelgroepen voldoet. En als u een vergoeding ontvangt waarover uw werkgever loonheffingen moet inhouden. U moet de doelgroepverklaring (LKV) dan binnen 3 maanden na de start van uw stage aanvragen.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten