Het loonkostenvoordeel (LKV)

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of houden.

Bent u op of na 1 januari 2018 gaan werken bij een nieuwe werkgever of bent u herplaatst bij uw huidige werkgever? En behoort u tot 1 van de 4 doelgroepen van het LKV? Dan kan uw werkgever het LKV aanvragen via de loonaangifte. Uw werkgever heeft wel een kopie van uw doelgroepverklaring LKV nodig om het LKV aan te vragen.

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring

Een doelgroepverklaring LKV vraagt u aan binnen 3 maanden nadat u in dienst kwam. Wilt u een doelgroepverklaring LKV aanvragen voor een dienstverband dat is gestart tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020? Dan geldt een aanvraagtermijn van 6 maanden. Voor dienstverbanden vanaf 1 oktober 2020 geldt weer de aanvraagtermijn van 3 maanden.

De aanvraagtermijn was tijdelijk met 3 maanden verlengd, omdat het door de coronacrisis soms niet lukte om de aanvraag op tijd te doen. Bijvoorbeeld omdat kantoren gesloten waren.

Waar u de verklaring aanvraagt hangt af van de doelgroep waaronder u valt. Meer informatie over het aanvragen leest u bij Hoe vraag ik een doelgroepverklaring LKV aan?

Bent u stagiair en wilt u een doelgroepverklaring LKV aanvragen? Dit is alleen mogelijk als u aan alle voorwaarden van 1 van de 4 doelgroepen voldoet. En als u een vergoeding ontvangt waarover uw werkgever loonheffingen moet inhouden. U moet de doelgroepverklaring (LKV) dan binnen 3 maanden na de start van uw stage aanvragen. Is uw stage gestart tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020, dan geldt een aanvraagtermijn van 6 maanden. U vindt meer informatie bij Een doelgroepverklaring LKV tijdens mijn stage.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten