Het loonkostenvoordeel (LKV)

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of houden.

Bent u op of na 1 januari 2018 gaan werken bij een nieuwe werkgever of bent u herplaatst bij uw huidige werkgever? En valt u onder 1 van de 4 doelgroepen? Dan kan uw werkgever het LKV aanvragen via de loonaangifte. Uw werkgever heeft wel een kopie van uw doelgroepverklaring LKV nodig om het LKV aan te vragen.

Vraag daarom binnen 3 maanden nadat u in dienst bent gekomen een doelgroepverklaring LKV aan. Waar u de verklaring aanvraagt is afhankelijk van de doelgroep waaronder u valt. Meer informatie over het aanvragen vindt u bij Hoe vraag ik een doelgroepverklaring LKV aan?

Bent u stagiair en wilt u een doelgroepverklaring LKV aanvragen? Dit is alleen mogelijk als u een vergoeding ontvangt waarover uw werkgever loonheffingen moet inhouden. U moet de doelgroepverklaring (LKV) dan binnen 3 maanden na de start van uw stage aanvragen. U vindt meer informatie bij Een doelgroepverklaring LKV tijdens mijn stage.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten