Het loonkostenvoordeel (LKV)

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer oudere werknemers en/of werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of houden.

Bent u op of na 1 januari 2018 gaan werken bij een nieuwe werkgever of bent u herplaatst bij uw huidige werkgever? En behoort u tot 1 van de 4 doelgroepen van het LKV? Dan kan uw werkgever het LKV aanvragen via de loonaangifte. Uw werkgever heeft wel een kopie van uw doelgroepverklaring LKV nodig om het LKV aan te vragen.

Vraag daarom binnen 3 maanden nadat u in dienst bent gekomen een doelgroepverklaring LKV aan. Waar u de verklaring aanvraagt is afhankelijk van de doelgroep waaronder u valt. Meer informatie over het aanvragen vindt u bij Hoe vraag ik een doelgroepverklaring LKV aan?

Bent u stagiair en wilt u een doelgroepverklaring LKV aanvragen? Dit is alleen mogelijk als u aan alle voorwaarden van 1 van de 4 doelgroepen voldoet. En als u een vergoeding ontvangt waarover uw werkgever loonheffingen moet inhouden. U moet de doelgroepverklaring (LKV) dan binnen 3 maanden na de start van uw stage aanvragen. U vindt meer informatie bij Een doelgroepverklaring LKV tijdens mijn stage.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten