Wilt u geen gebruik meer maken van de tegemoetkoming NOW in de vierde aanvraagperiode? Dan kunt u afzien van de tegemoetkoming. U betaalt dan het ontvangen voorschot terug. U kunt van de tegemoetkoming afzien bij het aanvragen van de definitieve berekening, maar ook daarna (als u al een definitieve berekening heeft aangevraagd).

Als u nog geen definitieve berekening heeft aangevraagd

Wilt u afzien van de tegemoetkoming en het voorschot terugbetalen? Geef dit dan in het formulier aan bij de vraag ‘Wilt u een definitieve berekening aanvragen?’. U hoeft daarna niet het hele formulier in te vullen. Ook hoeft u geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen.

Wilt u een lagere tegemoetkoming ontvangen dan het bedrag waar u recht op heeft? Ga dan wel door met de aanvraag en vul een lager percentage omzetverlies in. De waarschuwing in het formulier (dat het ingevulde percentage afwijkt van het berekende percentage) kunt u negeren. Let wel op het volgende:

  • Als wij op basis van uw voorschot of geschatte hoogte van de definitieve tegemoetkoming om een derdenverklaring of accountantsverklaring vragen, dan moet u die nog steeds meesturen.
  • In de verklaring moet uw accountant of financieel specialist het werkelijke percentage omzetverlies invullen.

Als u al wel een definitieve berekening heeft aangevraagd

Heeft u al een definitieve berekening aangevraagd, maar wilt u alsnog het voorschot terugbetalen? Neem dan telefonisch contact met ons op, zodra u de beslissing op uw aanvraag heeft ontvangen. Wij kunnen dan een afspraak met u maken over de terugbetaling.

Betaal nooit zomaar een bedrag aan ons terug

Wacht altijd met terugbetalen totdat u hierover van ons een beslissing ontvangt. In die beslissing staat hoe u kunt terugbetalen en welk betaalkenmerk nodig is. Zonder het juiste betaalkenmerk duurt het veel langer voordat wij de betaling hebben verwerkt. Mogelijk ontvangt u dan nog brieven waarin het terugbetaalde bedrag nog niet is verwerkt.