U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Bezwaar

Bent u het niet eens met een beslissing van UWV? Bijvoorbeeld als uw aanvraag voor een voorziening is afgewezen? Dan kunt u bezwaar maken. Heeft u bezwaar gemaakt en bent u het niet eens met de beslissing? Dan kunt u beroep aantekenen.

Let op: U kunt alleen tegen een officiële beslissing in bezwaar gaan. Een officiële beslissing staat altijd in een brief. Daarin staat ook óf u bezwaar kunt maken. Tegen een beslissing van UWV op een ontslagaanvraag kunt u bijvoorbeeld geen bezwaar maken of beroep aantekenen. Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen.

Niet eens met beslissing

Wilt u weten wanneer u bezwaar kunt maken? Of wilt u weten hoe u bezwaar maakt?

Bezwaarschrift indienen

Wilt u weten hoe u een bezwaarschrift kunt indienen? Of wilt u weten waar u uw bezwaarschrift naar toe stuurt? Informatie hierover vindt u op Bezwaarschrift indienen.

Wat gebeurt er na het bezwaar?

U heeft bezwaar ingediend en wilt weten wat er verder gebeurt? Kijk dan op Beslissing op bezwaar. Wilt u weten welke gevolgen een beslissing kan hebben? Of wanneer u de beslissing kunt verwachten? Kijk voor informatie op Uitslag.

Als UWV niet op tijd beslist

U heeft op 1 oktober 2009 of daarna bezwaar gemaakt tegen een beslissing van UWV. Heeft u hierover geen bericht gekregen binnen de periode die wij aangegeven hebben in de ontvangstbevestiging? En heeft u ook geen brief van ons gekregen waarin staat dat wij meer tijd nodig hebben? Dan kunt u ons vragen om binnen 2 weken alsnog te beslissen. Kijk voor meer informatie hierover op Wat kan ik doen als UWV niet op tijd beslist?.

In beroep gaan

Heeft u een beslissing op uw bezwaar gekregen? Als u het niet eens bent met deze beslissing kunt u beroep aantekenen. Voor informatie kijkt u op Beroep aantekenen.

In hoger beroep gaan

Heeft u beroep aangetekend? En bent u het oneens met de uitspraak van de rechter? Dan kunt u in hoger beroep gaan. Meer informatie vindt u op Hoger beroep.

Schadevergoeding vragen

Wij doen er alles aan om juiste beslissingen te nemen. Toch kan het voorkomen dat een beslissing wordt gewijzigd nadat u bezwaar heeft gemaakt. Of dat een beslissing wordt vernietigd door de rechtbank. In die situaties kan het zijn dat u schade heeft geleden door de onjuiste beslissing van UWV. Ook kunt u schade hebben door iets dat een medewerker van UWV doet of juist niet doet. U kunt dan schadevergoeding vragen.

Wat moet u weten en doen?

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten