Concerns

Een concern is een groep van ondernemingen (werkmaatschappijen) onder een holding. Of u onderdeel bent van een concern of groep, kunt u navragen bij uw accountant of financieel adviseur.

Als u onderdeel bent van een concern of groep zijn er 2 manieren om een aanvraag te doen:

  • aanvraag op concernniveau
  • aanvraag op werkmaatschappijniveau

Aanvraag op concernniveau

U doet een aanvraag op concernniveau als het gehele concern of de gehele groep, dus alle onderdelen bij elkaar, ten minste 20% omzetverlies heeft. Als meerdere onderdelen binnen het concern of de groep een aanvraag op concernniveau doen, moeten die allemaal hetzelfde percentage omzetverlies opgeven.

Voor concerns met Nederlandse en buitenlandse dochters geldt: het gaat alleen om het omzetverlies van rechtspersonen met werknemers die in Nederland verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen.

Aanvraag op werkmaatschappijniveau

Heeft het concern of de groep als geheel minder dan 20% omzetverlies, maar heeft uw eigen onderdeel 20% of meer omzetverlies? Dan kunt u mogelijk een aanvraag doen op werkmaatschappijniveau.

Hiervoor gelden extra voorwaarden:

  • U heeft een overeenkomst over werkbehoud nodig. Die sluit u met een vakbond of een werknemersvertegenwoordiging.
  • Ook moet u altijd een accountantsverklaring meesturen met uw aanvraag van de definitieve berekening, ongeacht de hoogte van de tegemoetkoming.

Vraag uw accountant om meer informatie of kijk op de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Vind hier tips over de NOW en ervaringen van andere werkgevers

Tips & tricks over de NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten