Terugbetalen NOW

Als het bedrag van uw voorschot hoger is dan het bedrag van de definitieve tegemoetkoming, dan moet u het verschil terugbetalen.

Betaal pas terug als u onze beslissing heeft ontvangen

Wacht met terugbetalen tot u van ons een beslissing heeft ontvangen over uw definitieve berekening. Als u het bedrag eerder terugstort, kunnen wij uw betaling niet verwerken.

Kunt u het bedrag niet in 1 keer terugbetalen?

Dan kunt u een betalingsregeling met ons afspreken of uitstel van betaling aanvragen. U betaalt geen rente over het bedrag dat u moet terugbetalen. Ook niet als u in termijnen terugbetaalt.

Betalingsregeling NOW
U kunt online een betalingsregeling met ons afspreken. Lukt dat echt niet? Dan kunt u ons bellen.

U kunt per aanvraagperiode een betalingsregeling afspreken.

U mag de terugbetaling spreiden over maximaal 60 maandelijkse termijnen. Ook als u tijdens de betalingsregeling uitstel van betaling aanvraagt, blijft de maximale termijn om terug te betalen 60 maanden.

Uitstel van betaling NOW
Ook kunt u uitstel van betaling aanvragen voor maximaal 12 maanden. Bel hiervoor met UWV Telefoon NOW via 088 - 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder).

Vraagt u tijdens de betalingsregeling uitstel van betaling aan? Dan gaat uw maandbedrag omhoog als de terugbetaling weer start (bekijk het voorbeeld terugbetaling).

Als u schulden heeft en daardoor niet kunt betalen
Bel dan met UWV Telefoon NOW via 088 - 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Wij denken graag met u mee. Ook kunnen wij u doorverwijzen naar onze schulddienstverlening.

Als u contact met ons opneemt
Zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • uw bedrijfsgegevens
  • uw loonheffingennummer
  • de beslissing met het bedrag dat u moet terugbetalen

De termijnbedragen worden niet automatisch van uw rekening afgeschreven. U maakt de termijnbedragen elke maand dus zelf aan ons over. De datum waarop u begint met terugbetalen staat in onze brief met de beslissing over uw betalingsregeling.

Kwijtschelding NOW-schuld

Een werkgever kan bij UWV een verzoek indienen tot (gedeeltelijke) kwijtschelding van de openstaande NOW-schuld. Lees meer over het indienen van een kwijtscheldingsverzoek.

Direct aanvragen

Betalingsregeling

Controle op NOW

Speciale doelgroepen binnen NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten