Afzien van tegemoetkoming

Wilt u geen gebruik meer maken van de tegemoetkoming NOW in de tweede aanvraagperiode? Bijvoorbeeld omdat u zeker weet dat u geen recht heeft op de tegemoetkoming en u het voorschot dus moet terugbetalen? Dan kunt u afzien van de tegemoetkoming. Hier kunt u in het aanvraagformulier van de definitieve berekening voor kiezen. U hoeft dan niet het hele formulier in te vullen, en u hoeft ook geen derden- of accountantsverklaring mee te sturen.

Voorschot terugbetalen

Als u afziet van de tegemoetkoming, moet u het voorschot terugbetalen. Wacht daar wel mee tot u van ons een beslissing heeft ontvangen over uw aanvraag.

Vrijwillig lagere tegemoetkoming ontvangen

Als u een lagere tegemoetkoming wilt ontvangen dan het bedrag waar u recht op heeft, dan vult u in het aanvraagformulier van de definitieve berekening een lager percentage omzetverlies in.

Let daarbij wel op het volgende:

  • Als wij op basis van uw voorschot of geschatte hoogte van de definitieve tegemoetkoming om een derdenverklaring of accountantsverklaring vragen, dan moet u die nog steeds meesturen.
  • In de verklaring moet uw accountant of financieel specialist het werkelijke percentage omzetverlies invullen.
  • Als u een percentage van lager dan 20% invult, dan moet u het hele voorschot dat u heeft ontvangen aan ons terugbetalen. U hoeft dan geen derdenverklaring of accountantsverklaring mee te sturen.
  • U krijgt in het formulier een waarschuwing als het percentage dat u invult afwijkt van onze berekening. Die kunt u negeren.