Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Tegemoetkoming NOW aanvragen

Er zijn 6 aanvraagperiodes om een tegemoetkoming aan te vragen. U kunt van 26 juli tot en met 30 september 2021 een aanvraag doen voor de zesde aanvraagperiode. Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste, tweede, derde, vierde en vijfde aanvraagperiode is niet meer mogelijk.

Definitieve berekening

Als u een tegemoetkoming heeft aangevraagd, dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kunnen wij de definitieve tegemoetkoming berekenen. Hiervoor moet u per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen. U kunt tot en met 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen voor de eerste aanvraagperiode. Bekijk het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes voor alle belangrijke datums (pdf, 98 kB).

Betalingsregeling afspreken

Mogelijk moet u het voorschot (gedeeltelijk) aan ons terugbetalen. Wij begrijpen dat u dit misschien niet in 1 keer kunt doen. Daarom kunt u een betalingsregeling met ons afspreken. U mag het bedrag dan in maandelijkse termijnen terugbetalen. Let op: u kunt pas een betalingsregeling afspreken nadat u een beslissing heeft ontvangen op uw aanvraag van de definitieve berekening. U vraagt een betalingsregeling aan via de links hieronder. Of bel met UWV Telefoon NOW via 088 - 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder).

Als u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Aanvraagperiodes NOW

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten