Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Tegemoetkoming NOW aanvragen

Er zijn 5 aanvraagperiodes om een tegemoetkoming aan te vragen. U kunt nog tot en met 14 maart 2021 een aanvraag doen voor de vierde aanvraagperiode. Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste, tweede en derde aanvraagperiode is niet meer mogelijk. Bekijk het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes (pdf, 79 kB).

Definitieve berekening

Als u een tegemoetkoming heeft aangevraagd, dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kunnen wij de definitieve tegemoetkoming berekenen. Hiervoor moet u per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen. Tot en met 31 oktober 2021 kunt u de definitieve berekening aanvragen van de tegemoetkoming voor de eerste aanvraagperiode.

Als u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u contact met ons opnemen. Houd uw loonheffingennummer bij de hand. We helpen u graag verder.

Aanvraagperiodes NOW

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten