Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Door de coronacrisis is er een nieuwe regeling: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

De eerste aanvraagperiode van de NOW is gesloten vanaf 6 juni 2020. U kunt op dit moment dus geen aanvraag meer doen. Als u in de eerste periode NOW heeft aangevraagd: op 20 mei 2020 zijn er een aantal aanpassingen in de NOW-regeling bekendgemaakt die misschien gevolgen voor u hebben.

Op dit moment is UWV nog in gesprek met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) over de tweede aanvraagperiode en de definitieve berekening van de NOW. Kijk voor de laatste informatie hierover op rijksoverheid.nl.

Als u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u op werkdagen bellen met UWV Telefoon NOW via 088 - 898 20 04 (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Houd uw loonheffingennummer bij de hand. We helpen u graag verder.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten