Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om zo veel mogelijk banen te behouden. Met de tegemoetkoming kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden.

Verschillende aanvraagperiodes

Omdat het coronavirus nog steeds grote gevolgen heeft voor de samenleving en economie, heeft de NOW-regeling een vervolg gekregen. De NOW is bedoeld om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies, tegemoet te komen. Maar het is ook belangrijk dat bedrijven en werknemers zich gaan aanpassen aan de huidige economische situatie. Daarom wordt de steun langzaam afgebouwd. Dit gebeurt in verschillende aanvraagperiodes met verschillende voorwaarden en plichten.

Derde aanvraagperiode start binnenkort

Zowel de eerste als de tweede aanvraagperiode voor een tegemoetkoming NOW is inmiddels gesloten. De derde aanvraagperiode start naar verwachting vanaf half november. Daarna volgen nog een vierde en vijfde aanvraagperiode.

Definitieve berekening tegemoetkoming

Als u een tegemoetkoming NOW heeft aangevraagd, dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kunnen wij de definitieve tegemoetkoming berekenen. Hiervoor moet u per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen. Sinds 7 oktober 2020 kunt u de definitieve berekening aanvragen van de tegemoetkoming voor de eerste aanvraagperiode. Let op: denkt u dat u te veel voorschot heeft ontvangen? Wacht dan wel met terugbetalen tot u van ons een beslissing heeft ontvangen over de aanvraag van uw definitieve berekening.

Als u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u contact met ons opnemen. Houd uw loonheffingennummer bij de hand. We helpen u graag verder.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten