Een zieke werknemer

Als uw werknemer ziek is, betaalt u normaal gesproken zijn loon door. Soms kunt u voor een werknemer een Ziektewet-uitkering krijgen. Bijvoorbeeld bij ziekte door zwangerschap of bevalling, of door een orgaandonatie. U bent ook verantwoordelijk voor de re-integratie van uw zieke werknemer. Geef ziekte van uw werknemer daarom zo snel mogelijk door aan de bedrijfsarts of een arbodienst. Is uw werknemer kort ziek, bijvoorbeeld door een griepje? Dan krijgt u normaal gesproken niet te maken met UWV.

Langdurig ziek

Duurt de ziekte langer? Dan maakt u na ongeveer 6 weken ziekte samen met de werknemer een plan van aanpak over zijn re-integratie. Is de werknemer na 42 weken nog steeds niet helemaal aan het werk? Dan meldt u hem ziek bij UWV.

Wanneer een Ziektewet-uitkering aanvragen

In sommige situaties kunt u, of uw (ex-)werknemer een Ziektewet-uitkering aanvragen. Bijvoorbeeld als hij ziek uit dienst gaat, bij een fictief dienstverband, of bij oproep-, inval- of uitzendkrachten. Een Ziektewet-uitkering duurt maximaal 2 jaar en is 70% van het dagloon.

Wanneer ziek melden bij UWV?

Kies welke situatie voor u van toepassing is op Wanneer ziek melden bij UWV?.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten