Wat is sv-loon?

Individueel keuzebudget en sv-loon

Sommige werkgevers bieden een individueel keuzebudget. Daarmee kunnen werknemers bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen, meedoen met een fietsplan, of gebruikmaken van bedrijfsfitness. Op het moment dat u hiervan gebruikmaakt, wordt het bedrag dat u uit het budget betaald krijgt bij uw sv-loon opgeteld of daarvan afgetrokken. Dat hangt af van uw situatie. Dit kan verschillende gevolgen voor u hebben:

  • Bij de start van uw uitkering: het uitkeringsbedrag dat wij vaststellen is hoger of lager dan wanneer u geen gebruik had gemaakt van het individueel keuzebudget. Wij gebruiken namelijk het sv-loon om de hoogte van uw uitkering vast te stellen. 
  • Tijdens uw uitkering: in de maand dat u gebruikmaakt van het individueel keuzebudget is uw uitkering hoger of lager dan anders. Wij gebruiken namelijk het sv-loon om uw uitkering per maand vast te stellen.

Op Mijn UWV kunt u zien welk sv-loon uw werkgever aan ons heeft doorgegeven. Heeft u vragen over het individueel keuzebudget en de gevolgen voor uw sv-loon? Neem dan contact op met uw werkgever. Heeft u geen werkgever meer? Neem dan contact op met UWV Telefoon Werknemers. U vindt het telefoonnummer op Service & contact.