Actueel - Werkgevers

Toont 1 - 10 van 25
 1. NOW: Extra tijd voor accountants- of derdenverklaring (derde t/m zesde aanvraagperiode)

  geplaatst op 19 januari 2023

  U heeft tot en met 22 februari om een definitieve berekening aan te vragen voor de derde tot en met zesde aanvraagperiode (NOW 3.1 t/m NOW 4).

 2. Handige tips voor het aanvragen van uw definitieve berekening NOW

  geplaatst op 10 januari 2023

  Heeft u NOW ontvangen en moet u de definitieve berekening nog aanvragen? Lees dan de handige tips van Cor Burgmeijer, die bij UWV eindverantwoordelijk is voor de NOW.

 3. Veelgestelde vragen over betaald ouderschapsverlof

  geplaatst op 08 december 2022

  Sinds 2 augustus 2022 kunnen uw werknemers betaald ouderschapsverlof opnemen en daarvoor een uitkering van UWV krijgen. Wij krijgen regelmatig vragen van werkgevers over deze wet. Hieronder vindt u de antwoorden op de 2 meestgestelde vragen.

 4. Loket definitieve berekening NOW zevende aanvraagperiode langer open

  geplaatst op 30 november 2022

  De nieuwe datum waarop het loket sluit voor de definitieve berekening over de zevende aanvraagperiode (NOW 5), is 2 juni 2023. Op deze datum sluit ook het loket voor het aanvragen van de definitieve berekening over de achtste aanvraagperiode (NOW 6).

 5. Vergoeding voor werknemers met een uitkering via Werkkostenregeling

  geplaatst op 18 november 2022

  U kunt uw werknemer met een uitkering een eenmalige vergoeding geven voor de gestegen energiekosten of als tegemoetkoming voor de inflatie. Maak gebruik van de Werkkostenregeling (WKR), dan verrekenen wij de vergoeding niet met de uitkering van uw ...

 6. Gewijzigde beoordeling interne jobcoaching

  geplaatst op 10 november 2022

  Als u binnen uw bedrijf een interne jobcoach wilt inzetten, dan kunt u gebruikmaken van een nieuw aanvraagformulier. Ook heeft u vanaf nu meer contact met een arbeidsdeskundige.

 7. Meld uw werknemer uit Oekraïne nu via werkgeversportaal

  geplaatst op 17 oktober 2022

  Als u een werknemer uit Oekraïne in dienst neemt, meldt u dit nu door het meldformulier te uploaden via het werkgeversportaal. Dit geldt ook voor het formulier ‘Doorgeven wijziging bij tewerkstelling tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne’.

 8. Aanvraagformulieren ontslagvergunning gewijzigd

  geplaatst op 04 augustus 2022

  De 3 aanvraagformulieren voor ontslag wegens bedrijfseconomische redenen zijn gewijzigd. De vragen over collectief ontslag zitten in een eerder deel van de aanvraag. En werkgevers krijgen niet meer automatisch uitstel voor onderhandelingen.

 9. Regeling betaald ouderschapsverlof ingegaan

  geplaatst op 02 augustus 2022

  Op 2 augustus is de Wet betaald ouderschapsverlof ingegaan. Ouders en verzorgers kunnen een uitkering krijgen over maximaal 9 weken van hun ouderschapsverlof. Vanaf 9 augustus kunt u de uitkering aanvragen voor uw werknemer.

 10. Toch vaker recht op compensatie transitievergoeding

  geplaatst op 27 juli 2022

  Werkgevers hebben ook recht op compensatie van een betaalde transitievergoeding als de verplichte termijn van loondoorbetaling bij ziekte vóór 1 juli 2015 was verstreken. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. pagina 1 van 3

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten