Actueel - Werkgevers

Toont 1 - 10 van 25
 1. Loon doorbetalen bij ziekte van uitzendkrachten

  geplaatst op 16 mei 2023

  Heeft u als uitzendbureau een zieke uitzendkracht met uitzendbeding? Dan stopt de uitzendovereenkomst niet meer automatisch. U kunt alleen een Ziektewet-uitkering bij ons aanvragen, als het bedrijf dat de uitzendkracht inhuurt het inleencontract ...

 2. NOW: extra tijd voor definitieve berekening

  geplaatst op 02 mei 2023

  U kunt uiterlijk tot en met 2 juni 2023 de definitieve berekening aanvragen over de zevende en achtste aanvraagperiode (NOW 5 en 6). Maar als u deze datum niet redt omdat u nog wacht op een accountants- of derdenverklaring, dan kunt u extra tijd ...

 3. Tijdelijke regeling in dienst nemen mensen met IVA of Wajong DGA

  geplaatst op 24 april 2023

  Vanaf april 2023 is er een tijdelijke regeling voor mensen met een IVA-uitkering en Wajong met duurzaam geen arbeidsvermogen (DGA). Zij kunnen hulp van UWV krijgen bij hun re-integratie. Voor u zijn er voordelen als u deze mensen in dienst neemt.

 4. Uitvoeringsregels ontslag zijn gewijzigd

  geplaatst op 17 april 2023

  De Uitvoeringsregels bij ontslag zijn sinds 1 april 2023 gewijzigd. Ze beschrijven hoe UWV de regels toepast bij ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid en de ontslagprocedure.

 5. Werk.nl gaat over op inloggen met eHerkenning

  geplaatst op 03 april 2023

  Vanaf 24 juni 2023 verandert het inloggen op Mijn werk.nl. U kunt dan alleen nog inloggen met eHerkenning. Regel daarom op tijd de juiste toegang. Dit doet u samen met de beheerder van eHerkenning binnen uw organisatie.

 6. Uploaden re-integratieverslag (RIV) verbeterd

  geplaatst op 16 maart 2023

  Sinds 9 maart 2023 is de RIV-upload verbeterd. Hierdoor kunt u makkelijker de juiste RIV-documenten uploaden. Uw werknemer heeft deze documenten nodig om een WIA-uitkering aan te vragen.

 7. Vluchtelingen Oekraïne mogen langer werken zonder werkvergunning

  geplaatst op 02 maart 2023

  Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in Nederland blijven werken zonder werkvergunning. De richtlijn die dit mogelijk maakt is verlengd. Ze kunnen met een sticker of pasje tonen dat zij onder de richtlijn vallen.

 8. Controleer uw voorlopige berekening Wtl

  geplaatst op 01 maart 2023

  Als u over 2022 recht heeft op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein, dan sturen wij u uiterlijk 14 maart een voorlopige berekening Wtl. Controleer de berekening voor 1 mei 2023.

 9. Loket gesloten: derde tot en met zesde aanvraagperiode

  geplaatst op 23 februari 2023

  Het loket is gesloten voor uw aanvraag definitieve berekening over de derde tot en met zesde aanvraagperiode (NOW 3.1 tot en met NOW 4). Heeft u nog geen definitieve berekening aangevraagd? Uiterlijk 8 maart ontvangt u van ons een brief. Daarin ...

 10. Handige tips voor het aanvragen van uw definitieve berekening NOW

  geplaatst op 10 januari 2023

  Heeft u NOW ontvangen en moet u de definitieve berekening nog aanvragen? Lees dan de handige tips van Cor Burgmeijer, die bij UWV eindverantwoordelijk is voor de NOW.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. pagina 1 van 3

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten