Actueel - Werkgevers

Toont 1 - 10 van 28
 1. Werkwijzer Poortwachter wordt vernieuwd

  geplaatst op 28 november 2023

  Wij gaan de Werkwijzer Poortwachter vernieuwen. Deze maken we makkelijker te begrijpen en te gebruiken. De huidige werkwijzer op uwv.nl passen wij in de tussentijd niet meer aan.

 2. Werknemer ziek uit dienst: dien nu re-integratieverslag online in

  geplaatst op 29 september 2023

  Als uw werknemer ziek uit dienst gaat en een Ziektewet-uitkering nodig heeft, kunt u vanaf nu het re-integratieverslag online indienen via het werkgeversportaal. Dit kon tot nu toe alleen voor de WIA-aanvraag.

 3. Aanvraag WW-uitkering onwerkbaar weer online versturen

  geplaatst op 25 september 2023

  Vanaf 25 september 2023 verstuurt u de aanvraag van een WW-uitkering wegens onwerkbaar weer niet meer via de post, maar online. U uploadt het formulier en eventuele bijlagen dan voortaan via het werkgeversportaal.

 4. Dienstverlening UWV werkgeversportaal breidt uit

  geplaatst op 20 september 2023

  De komende tijd stellen wij steeds meer brieven en formulieren beschikbaar via ons werkgeversportaal. Ook wijzigen de namen van een aantal van onze diensten. Met deze aanpassingen willen wij onze online dienstverlening verder verbeteren.

 5. Nieuwe premiepercentages WGA en Ziektewet 2024

  geplaatst op 18 september 2023

  De nieuwe premiepercentages voor de WGA en de Ziektewet voor 2024 zijn bekend. Met onze premiewijzer kunt u zelf berekenen wat uw nieuwe premie is. Wilt u in 2024 eigenrisicodrager worden of blijven? Dan betaalt u geen premie.

 6. Nieuw bij aanvraag deskundigenoordeel: wij bellen u

  geplaatst op 02 juli 2023

  Wilt u een deskundigenoordeel aanvragen bij UWV? Dan is het goed om te weten dat wij u bellen als u een aanvraag heeft gedaan.

 7. Loon doorbetalen bij ziekte van uitzendkrachten met uitzendbeding

  geplaatst op 01 juli 2023

  Meldt een uitzendkracht met uitzendbeding zich ziek? Dan moet u als uitzendbureau vanaf 1 juli het loon doorbetalen, zolang de uitzendovereenkomst duurt. De nieuwe regel is onderdeel van een wijziging in de cao voor uitzendkrachten, die op 1 juli ...

 8. Visie werknemer op re-integratie voortaan vastleggen

  geplaatst op 01 juli 2023

  Vanaf 1 juli 2023 is, naast uw mening, ook de mening van uw werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het Plan van aanpak. Ook als u afspraken aanpast in de (Eerstejaars)evaluatie voegt u de mening van uw werknemer toe.

 9. Zieke werknemer met AOW krijgt vanaf juli 6 weken loon

  geplaatst op 01 juli 2023

  Heeft u een werknemer in dienst die de AOW-leeftijd heeft bereikt? Vanaf 1 juli 2023 betaalt u deze werknemer nog 6 weken loon door bij ziekte. Voor AOW-gerechtigden die al voor 1 juli 2023 ziek waren, blijft 13 weken gelden.

 10. Afhandeling aanvragen compensatie transitievergoeding

  geplaatst op 21 juni 2023

  Een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep op 1 juni 2022 leidde tot een wijziging rond de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Inmiddels is bekend wat dit betekent voor de afhandeling van aanvragen.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. pagina 1 van 3

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten