Aanvraagformulier WIA voor werknemers vernieuwd

geplaatst op 11 april 2024

Sinds 8 april 2024 kunnen werknemers gebruikmaken van het vernieuwde WIA-aanvraagformulier. In dit formulier kunnen werknemers nu ook zelf de documenten van het re-integratieverslag uploaden.

Maak goede afspraken met uw werknemer

Omdat uw werknemer nu ook zelf de documenten kan meesturen, wordt het nog belangrijker dat u goed met uw werknemer afspreekt wie welke documenten naar ons stuurt. Als u beiden de documenten opstuurt, kan dit namelijk juist weer voor vertraging in de aanvraag zorgen.

Andere veranderingen

We hebben de uitleg over het formulier aangepast. Hierdoor is duidelijker in welke situaties uw werknemer met dit formulier een WIA-uitkering aanvraagt. En welke documenten uw werknemer meestuurt. Ook hebben we vragen verduidelijkt. Dit helpt uw werknemer bij het invullen.

Voldoende tijd bij het invullen

Bij dit formulier kan medische informatie worden geüpload. Dat zijn vertrouwelijke gegevens over uw werknemer. Daarom is het niet mogelijk om de ingevulde gegevens tussentijds op te slaan. Het is voor uw werknemer dus belangrijk om genoeg tijd te nemen om het formulier in 1x in te vullen. En om de bijlagen vooraf klaar te leggen.

Meer over opsturen van een re-integratieverslag voor de WIA-aanvraag

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten