Controleer uw voorlopige berekening Wtl

geplaatst op 07 maart 2024

Als u over 2023 recht heeft op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), dan sturen wij u uiterlijk 14 maart een voorlopige berekening Wtl. Controleer de berekening voor 1 mei 2024.

Correcties uiterlijk 1 mei doorgeven

Wij gebruiken gegevens uit uw aangiften loonheffingen over 2023 om te berekenen of u recht heeft op het loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV) of het jeugd-LIV. Klopt de voorlopige berekening Wtl niet door onjuiste gegevens in uw aangiften? Dan kunt u ze tot en met 1 mei 2024 corrigeren bij de Belastingdienst. Hoe u dat doet staat bij ‘Stap 14 Aangiften corrigeren’ in het Handboek Loonheffingen 2023 op Belastingdienst.nl.

Aanvraag doelgroepverklaring LKV nog in behandeling?

Als de aanvraag van uw werknemer voor een doelgroepverklaring LKV op 31 januari 2024 nog in behandeling was, dan staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kunt u de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ zetten. Dat doet u door uiterlijk 1 mei een correctie door te geven aan de Belastingdienst.

Onjuiste berekening om andere reden

Heeft u de aangiften loonheffingen wél juist ingevuld, maar denkt u dat de voorlopige berekening niet klopt? Of heeft u na 14 maart geen voorlopige berekening ontvangen, terwijl u wel recht denkt te hebben op een tegemoetkoming uit de Wtl? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Lees meer over de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten