Pilotbeschrijving Groen gedragen: Een lichte en slimme heggenschaar

Publicatiedatum: 28 okt 2020

Hoe kan technologie de arbeidsparticipatie van werknemers met lichamelijk zwaar werk en/of psychosociale beperkingen in de praktijk ondersteunen? Om hier zicht op te krijgen is binnen een pilot geëxperimenteerd met het gebruiken van een slimme heggenschaar bij de groenvoorziening van een leerwerkbedrijf.

Deze elektrische heggenschaar is lichter van gewicht en is uitgerust met sensoren die feedback geven over de snoeikwaliteit en de inspanning die de werknemer levert. Dit technologische hulpmiddel kan onder andere ondersteunen bij het vasthouden van de concentratie en verminderen van fysieke (rug)klachten.

De pilotbeschrijving doet verslag van deze pilot: wat waren de boogde doelen, welke technologie is gebruikt, welke resultaten zijn behaald en wat valt er te leren van het implementatieproces?

Zes andere pilots

Deze pilot maakte deel uit van een groter project waarbij in zes andere pilots ook technologische oplossingen voor andere beperkingen zijn geïmplementeerd op de werkvloer. Meer informatie hierover is te lezen in het eindrapport over de pilots.

Download: Pilotbeschrijving Groen gedragen een lichte en slimme heggenschaar (pdf, 794 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten