De juiste persoon voor uw vacature via een leerbaan

geplaatst op 16 juni 2022

De krapte op de arbeidsmarkt is voor werkgevers een steeds groter probleem. Met ‘Oplossingen voor werkgevers’ helpen wij u graag om goede werknemers te vinden en te houden. Bijvoorbeeld door samen met u een leerwerktraject op maat op te zetten.

Wat is een leerbaan?

Een nieuwe werknemer wordt opgeleid voor de baan, terwijl hij tegelijkertijd al aan het werk is. UWV, werkgevers en opleiders werken hierin nauw samen. Samen met u zetten wij een opleidingstraject op. En wij zorgen voor gemotiveerde mensen, die graag bij u aan het werk gaan. Als u de kandidaat geschikt vindt, betalen wij de opleiding. Hoe dit in de praktijk gaat, ziet u in de video Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe helpt UWV?

2 succesverhalen: BenDit en Rappr

Burgers, bedrijven en de overheid nemen maatregelen om de doelen uit het klimaatakkoord van Parijs te behalen. Voor zowel isolatiebedrijf BenDit als energie-adviesbureau Rappr is er dus werk genoeg. Maar zij hebben moeite om goed geschoolde werknemers te vinden. Vooral voor technische beroepen die nog maar kort bestaan, of waarvoor specifieke werkervaring nodig is. Wij helpen hen bij hun zoektocht.

Snel aan de slag na een korte opleiding

BenDit heeft bijvoorbeeld samen met UWV een leerwerktraject opgezet voor isolatiemonteurs. Hierdoor kan iemand na een maand al aan het werk als isolatiemonteur. Ook Rappr schakelt UWV in om nieuw personeel te vinden. Na een korte theoretische opleiding die UWV betaalt en een interne opleiding bij Rappr, kan een werknemer al aan de slag. Beide werkgevers zijn tevreden over de samenwerking met UWV.

Lees meer over leerwerktrajecten en andere oplossingen voor werkgevers

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten