Was u ziek voordat uw zwangerschaps- en bevallingsuitkering inging door een andere oorzaak dan de zwangerschap of bevalling? En bent u door diezelfde oorzaak nog steeds ziek op de dag nadat de uitkering is gestopt? Dan worden de ziekteperiodes voor en na de uitkering bij elkaar opgeteld. Ze tellen samen als 1 periode. Uw werkgever betaalt uw loon in deze ziekteperiode gedurende maximaal 104 weken door.
Bent u bijna 2 jaar (104 weken) ziek? Dan heeft u misschien recht op een WIA-uitkering. U vraagt zelf een WIA-uitkering aan. Van uw werkgever krijgt u de documenten die u voor uw aanvraag nodig heeft. 

Geef het wel door aan uw werkgever dat u nog steeds ziek bent. U spreekt met hem af hoe u de rest van het verlof opneemt zodra u weer beter bent en gaat werken.

Ziek door zwangerschap of bevalling 

Was u ziek voordat uw zwangerschaps- en bevallingsuitkering inging door de zwangerschap? En bent u door dezelfde oorzaak nog steeds ziek op de dag nadat de zwangerschaps- en bevallingsuitkering is gestopt? Dan heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. 

Meld u ziek bij uw werkgever. Hij vraagt dan de uitkering voor u aan. De Ziektewet-uitkering is gelijk aan uw dagloon. U spreekt met uw werkgever af hoe u de rest van het verlof opneemt zodra u weer beter bent en gaat werken.

Let op: voor de Ziektewet worden de ziekteperiodes voor en na de uitkering niet bij elkaar opgeteld. Na uw zwangerschaps- en bevallingsuitkering begint dus een nieuwe periode van maximaal 2 jaar waarin u de Ziektewet-uitkering krijgt. 

Voor het recht op WIA worden de ziekteperiodes voor en na de zwangerschaps- en bevallingsuitkering wél bij elkaar opgeteld. Het kan dus voorkomen dat u een WIA-uitkering en een Ziektewet-uitkering krijgt. De uitkeringen worden dan wel met elkaar verrekend.