Wat is Formulier E106/S1?

Met 'Formulier E106/S1' heeft u recht op zorg bij ziekte of zwangerschap.

'Formulier E106/S1' heeft u nodig als u:

  • langdurig in een ander land gaat werken dan waar u woont;
  • langdurig in een ander land gaat wonen dan waar u verzekerd bent.

Hoe vraag ik Formulier E106/S1 aan?

Het formulier vraagt u aan bij uw ziektekostenverzekeraar of ziekenfonds. Hiermee schrijft u zich in bij de zorgverzekeraar van het land waar u werkt. Het geeft u recht op zorg in het land waar u werkt op kosten van de zorgverzekeraar waarbij u verzekerd bent . U heeft recht op deze zorg volgens de wetgeving van uw woonland.

Let op: de zorgverzekeraar van het andere land kijkt ook of er gezinsleden zijn die recht hebben op zorgverzekering in dat land. Deze vermeldt de zorgverzekeraar op het formulier 'E106/S1' en stuurt het dan terug naar de zorgverzekeraar waar u verzekerd bent.

Europese ziekteverzekeringskaart

Blijft u kort in een ander land dan waar u verzekerd bent? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar of ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) aanvragen:

  • Deze kaart geldt in de EU/EER en Zwitserland en is een bewijs dat u in een ander land verzekerd bent voor ziektekosten.
  • Dit geldt alleen als een Nederlandse zorgverzekeraar de kaart heeft afgegeven.
  • U kunt deze kaart opvragen bij uw zorgverzekeraar als u tijdelijk naar een ander land gaat voor vakantie of werk en in bezit bent van Formulier A1/certificate of coverage.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten