Loondoorbetaling voor zieke uitzendkrachten met uitzendbeding

geplaatst op 01 juli 2023

Werkt u als uitzendkracht met uitzendbeding en wordt u ziek? Vanaf 1 juli betaalt het uitzendbureau dan uw loon door, zolang uw uitzendovereenkomst duurt. Deze nieuwe regel is onderdeel van een wijziging in de cao voor uitzendkrachten, die op 1 juli is ingegaan.

Wat u doet als u ziek bent

Meld het zo snel mogelijk bij het uitzendbureau als u ziek bent. U krijgt uw loon dan doorbetaald zolang uw uitzendovereenkomst duurt. Pas als uw uitzendovereenkomst is afgelopen en u nog steeds ziek bent, kan het uitzendbureau bij ons een Ziektewet-uitkering voor u aanvragen. Voor 1 juli was het uitzendbureau niet verplicht uw loon door te betalen als u ziek was.

Wilt u weten of u doorbetaald krijgt?

Als uw uitzendbureau is aangesloten bij de ABU of NBBU, krijgt u uw loon doorbetaald. De regel geldt namelijk in ieder geval voor uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de ABU of NBBU. Is dat niet zo, dan kan het uitzendbureau ervoor kiezen u niet door te betalen en een Ziektewet-uitkering voor u aanvragen. Wilt u zeker weten of u doorbetaald krijgt? Vraag dit dan na bij uw uitzendbureau.

Lees meer over loondoorbetaling voor zieke uitzendkrachten

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten