Pilotbeschrijving Ebb-app – Communicatieondersteuning

Publicatiedatum: 28 okt 2020

Hoe kan technologie de arbeidsparticipatie van werknemers die moeite hebben met zich verbaal uitdrukken in de praktijk ondersteunen? Om hier zicht op te krijgen is binnen een pilot op de werkvloer van een sociale werkvoorziening geëxperimenteerd met de implementatie van een app die de gebruiker in staat stelt om zich aan de hand van beeld uit te drukken.

De app is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of anderstaligen. Dit technologisch hulpmiddel ondersteunt de kwaliteit van het contact tussen de werknemer en een begeleider of leidinggevende.

De pilotbeschrijving doet verslag van deze pilot: wat waren de boogde doelen, welke technologie is gebruikt, welke resultaten zijn behaald en wat valt er te leren van het implementatieproces?

Zes andere pilots

Deze pilot maakte deel uit van een groter project waarbij in zes andere pilots ook technologische oplossingen voor andere beperkingen zijn geïmplementeerd op de werkvloer. Meer informatie hierover is te lezen in het eindrapport over de pilots.

Download: Pilotbeschrijving ebb app communicatieondersteuning (pdf, 864 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten