Hoelang u de loongerelateerde uitkering krijgt, hangt af van de duur van uw arbeidsverleden. Meestal krijgt u de loongerelateerde uitkering minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden. In de beslissingsbrief van uw WIA-uitkering leest u tot en met welke datum u deze uitkering ontvangt.

Wij berekenen op de volgende manier hoelang uw arbeidsverleden is:

  • We tellen alle jaren vanaf het jaar waarin u 18 werd tot en met 1997. Het maakt niet uit of u in deze jaren wel of niet heeft gewerkt.
  • We tellen alle jaren vanaf 1998 tot en met het jaar dat u nog werkte voordat u een WIA-uitkering kreeg. Of u een jaar mag meetellen als arbeidsverleden hangt af van hoeveel u heeft gewerkt.
  • De 2 aantallen hierboven tellen we bij elkaar op. Samen zijn ze uw arbeidsverleden.

Met uw arbeidsverleden berekenen we de duur van uw loongerelateerde uitkering. Hoe de berekening gaat, hangt af van het aantal jaar arbeidsverleden:

Mijn arbeidsverleden is 10 jaar of minder

Voor ieder volledig kalenderjaar aan arbeidsverleden heeft u recht op 1 maand loongerelateerde uitkering. 7 jaar arbeidsverleden betekent dus 7 maanden loongerelateerde uitkering.

Mijn arbeidsverleden is meer dan 10 jaar

Voor alle jaren voor 1 januari 2016 heeft u recht op 1 maand loongerelateerde uitkering.
Voor alle jaren vanaf 1 januari 2016 heeft u recht op 0,5 maand loongerelateerde uitkering.

Bekijk ons voorbeeld voor het berekenen van de duur van de loongerelateerde uitkering als u meer dan 10 jaar arbeidsverleden heeft.