Wij betalen uw Ziektewet-uitkering 1 keer per week achteraf. Het bedrag staat op woensdag of donderdag op uw rekening. De betaalspecificatie staat op maandag of dinsdag al voor u klaar op Mijn UWV.

Is bij uw ziekmelding aangegeven dat wij de uitkering aan uw werkgever moeten betalen? Dan merkt u niets van de betaling. Uw werkgever betaalt uw loon door. Hij verrekent de Ziektewet-uitkering met uw loon.

Ziek tijdens uw WW-uitkering

Bent u ziek geworden tijdens of na uw WW-uitkering en krijgt u daarom nu een Ziektewet-uitkering? Dan betalen wij uw Ziektewet-uitkering maandelijks. U moet hiervoor maandelijks uw inkomsten aan ons doorgeven. U doet dit met de Inkomstenopgave die u ook voor uw WW-uitkering invulde. Uw Inkomstenopgave staat pas voor u klaar op Mijn UWV en in de UWV-app als de maand is afgelopen. Eerder kunt u de Inkomstenopgave dus niet invullen.

Hebben wij uw Inkomstenopgave ontvangen? Dan staat uw uitkering binnen 14 dagen op uw rekening. Houd er rekening mee dat uw Ziektewet-uitkering inclusief vakantiegeld is. U ontvangt dus geen aparte betaling in mei.

Invullen Inkomstenopgave