Bent u gemeentelijke schuldhulpverlener? En heeft de rechter een breed moratorium (incassopauze) aan iemand uit uw gemeente toegewezen? Dan kunt u aan UWV vragen om zijn uitkering en eventuele toeslagen over te maken aan de gemeente. Wij doen dit dan totdat het breed moratorium stopt. Tijdens het breed moratorium stoppen wij ook met alle lopende vorderingen en beslagleggingen. 

U kunt een breed moratorium aan ons doorgeven met het formulier Verzoek overmaking uitkering op rekening gemeente. Dit formulier kunt u downloaden binnen de beveiligde omgeving van Mijn Gegevensdiensten. Let op: u kunt het formulier alleen downloaden als u bent gemachtigd door de beheerder van Mijn Gegevensdiensten binnen uw gemeente.

Voor de eerste keer een breed moratorium doorgeven

Wilt u voor de eerste keer een breed moratorium aan ons doorgeven? En bent u gemachtigd door de beheerder van Mijn Gegevensdiensten binnen uw gemeente? Dan kunt u ons vragen om toegang te krijgen tot het formulier Verzoek overmaking uitkering op rekening gemeente. Hiervoor moet u het volgende doen: 

  • Stuur een e-mail naar:
  • Zet in de onderwerp regel: Formulier ‘Verzoek overmaking uitkering op rekening gemeente’ + de naam van uw gemeente. 

Het formulier staat dan binnen 24 uur voor u klaar op Mijn Gegevensdiensten. 

Zet geen persoonlijke informatie in uw e-mail

Als u ons een e-mail stuurt, zet dan geen persoonlijke informatie in uw bericht. Mail ons met het verzoek om contact met u op te nemen. Wij mailen u dan terug met een bericht dat beveiligd is met Zivver. Als u hierop reageert, dan is uw antwoord ook beveiligd. 

Lees meer over Beveiligd mailen met UWV via Zivver.

Inloggen Mijn Gegevensdiensten