Als u een of meerdere boetes van ons heeft gekregen, verrekenen we deze boete volledig met het bedrag van uw uitkering of toeslag van UWV.

Dit betekent dat UWV geen uitkering meer aan u betaalt, zolang de boete niet volledig is betaald. U krijgt dus géén geld van UWV voor uw levensonderhoud.

Bijstandsuitkering aanvragen

Als u (en uw partner) onvoldoende eigen inkomsten of eigen vermogen heeft, kunt u in deze periode in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. U vraagt deze uitkering aan op werk.nl.

Met bijstandsuitkering niet rondkomen

Als u een bijstandsuitkering heeft komt u mogelijk niet meer in aanmerking voor zorg- en huurtoeslag en/of kindgebonden budget. Kunt u met alleen een bijstandsuitkering de kosten voor zorg, wonen en/of uw kinderen niet meer betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Regeling na meerdere boetes en in bijstand van UWV. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Als u een aanvraag doet en recht heeft op deze regeling, betalen we toch een deel van uw uitkering uit. En heeft u hierdoor, naast de bijstandsuitkering, een aanvullend bedrag tot uw beschikking.

Terugbetalingsperiode duurt langer

Let op: het bedrag dat wij u via de regeling betalen, kunnen wij dan niet gebruiken om uw boetes te verrekenen met uw uitkering. Daarom gaat het langer duren voordat u al uw boetes aan ons heeft betaald. Dus de periode dat wij uw uitkering inhouden gaat ook langer duren.