Aanvullend geboorteverlof aanvragen voor uw werknemer


Wat is het aanvullend geboorteverlof?

Als uw werknemer het standaard geboorteverlof heeft opgenomen, mag hij daarna aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit verlof duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken. Uw werknemer krijgt dan een uitkering van 70% van zijn dagloon. Uw werknemer neemt het verlof op binnen 6 maanden na de geboorte van zijn kind. Maar hij mag zelf bepalen hoe. Bijvoorbeeld 5 weken achter elkaar, of verspreid over de 6 maanden.

Hoe vraagt u het aanvullend geboorteverlof aan?

U vraagt de uitkering voor het aanvullend geboorteverlof aan via de Verzuimmelder in het werkgeversportaal of DigiPoort. Dit kan als het kind is geboren.

U heeft de volgende gegevens van uw werknemer nodig:

  • de geboortedatum van het kind;
  • het aantal weken dat hij het verlof wil opnemen (1, 2, 3, 4 of 5 weken);
  • de ingangsdatum;
  • de verklaring dat hij al het standaard geboorteverlof van 1 keer zijn werkweek heeft opgenomen;
  • of wij de uitkering rechtstreeks aan uw werknemer betalen of aan u.

De betaling van de uitkering

Wij betalen de uitkering elke 4 weken aan u. Ook als uw werknemer het verlof gespreid opneemt. Stopt het dienstverband van uw werknemer tijdens zijn verlof? Dan kunt u dit bij de aanvraag aangeven.

Doorgeven van wijzigingen

Verandert er iets in de situatie van u of uw werknemer? Zoals de ingangsdatum van het verlof of een wijziging van een rekeningnummer? Dan kunt u dit vanaf juli 2020 aan ons doorgeven met het formulier 'Wijzigingen doorgeven van werknemers die een Ziektewet- of WAZO-uitkering hebben'.

Lees meer over het aanvullend geboorteverlof