Gevolgen uitkering als ik eigen bedrijf start

Uw inkomsten als zelfstandige verrekenen wij met uw Ziektewet-, WAO-, WAZ-, Wajong- of WIA-uitkering. Als u winst maakt, kijken wij of de uitkering aangepast moet worden. Wij doen dit om te voorkomen dat u achteraf veel geld moet terugbetalen. Als het nodig is, passen wij uw uitkering aan.

Ik stop met mijn eigen bedrijf 

Besluit u te stoppen met uw bedrijf? Dan krijgt u misschien weer uw oude uitkering. Mogelijk moeten wij hiervoor opnieuw beoordelen in hoeverre u niet meer kunt werken. Beoordelen wij dat uw arbeidsongeschiktheidspercentage is veranderd? Dan verandert ook de hoogte van uw uitkering. U heeft dan geen recht meer op uw oude uitkering.

Mijn Ziektewet-uitkering stopt

Als u beter bent en uw Ziektewet-uitkering stopt, krijgt u misschien een WW-uitkering. Start u een eigen bedrijf vanuit de WW en dus niet vanuit een Ziektewet-uitkering? Kijk dan op Ik start een eigen bedrijf vanuit een WW-uitkering.

Let op: hiervoor gelden andere voorwaarden dan voor het starten van een eigen bedrijf vanuit een Ziektewet-uitkering. Laat u zich daarom goed informeren door een arbeidsdeskundige over uw mogelijkheden, voordat u een eigen bedrijf start.