Een inwoner van uw gemeente met een ziekte of handicap werkt of gaat binnenkort werken en krijgt aanvullend een bijstandsuitkering. Dan valt deze persoon misschien in de doelgroep ‘medische urenbeperking’. Om dit uit te zoeken kunt u een Advies medische urenbeperking bij UWV aanvragen.

Wat is het Advies medische urenbeperking?

Een Advies medische urenbeperking betekent dat UWV onderzoekt hoeveel uur per week iemand met een ziekte of handicap kan werken. Is dat niet meer dan 30 uur, dan valt deze persoon in de doelgroep ‘medische urenbeperking’. Als gemeente kunt u mensen uit deze doelgroep een inkomstenvrijlating verlenen. Dat betekent dat u een deel van de inkomsten niet aftrekt van de bijstandsuitkering. Zo zorgt u ervoor dat het inkomen van deze inwoners boven de bijstandsnorm blijft.

Beoordeling door verzekeringsarts van UWV

U heeft voor een inwoner van uw gemeente een Advies medische urenbeperking aangevraagd bij UWV. Een verzekeringsarts beoordeelt dan of deze persoon door een medische oorzaak niet meer dan 30 uur per week kan werken.

Advies medische urenbeperking aanvragen

Een Advies medische urenbeperking aanvragen doet u door het onderstaande formulier ‘Aanvraag indicatie of advies’ in te vullen. Stuur het ingevulde formulier met eventuele bijlagen naar:

UWV
Postbus 6230
1005 EE AMSTERDAM

Aanvragen indicatie of advies (Participatiewet)

Na de aanvraag

Binnen 8 weken nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u van ons een advies.

Heeft u vragen?

Stuur een e-mail naar: . U kunt ook bellen met UWV Telefoon Zakelijk via 088 - 898 20 10 (lokaal tarief - belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder).