Proefplaatsing

Proefplaatsing langer dan 2 maanden

Is een proefplaatsing van 2 maanden te kort voor uw werknemer? Uw werknemer kan dan mogelijk een langere proefplaatsing krijgen, maar nooit langer dan in totaal 6 maanden.

U geeft op het formulier Aanvraag proefplaatsing aan waarom u meer tijd nodig heeft om uw werknemer te beoordelen. Dit moet u duidelijk en uitgebreid toelichten. 

Wat wij beoordelen

Wij beoordelen of meer tijd nodig is en hoelang de proefplaatsing moet duren. Bij onze beoordeling kijken wij naar de persoonlijke situatie van uw werknemer. Waarom heeft hij meer tijd nodig en waarom is het belangrijk voor zijn re-integratie? Hoe ingewikkeld is het werk voor deze werknemer? Ook hangt het af van de ernst van zijn ziekte of handicap.

Geen langere proefplaatsing voor een werknemer met een WW-uitkering

Heeft de werknemer een WW-uitkering? Dan is een proefplaatsing van 2 maanden bijna nooit te kort. Hieronder ziet u voorbeelden van situaties waarin wij wel en geen toestemming geven voor een proefplaatsing die langer duurt dan 2 maanden.

  • Voorbeeld: geen langere periode
    Is de inwerkperiode voor de functie standaard langer dan 2 maanden? Dan blijft de proefplaatsing 2 maanden. Want in dit geval komt het niet door de kandidaat, maar door de functie dat hij meer tijd nodig heeft om te laten zien of hij geschikt is. Dit behoort tot het bedrijfsrisico. Een proefplaatsing van 2 maanden is dan voldoende om te beoordelen of de werknemer geschikt is voor de functie.
  • Voorbeeld: wel een langere periode
    Kan een werknemer door zijn ziekte of handicap maar 1 dag per week werken? Dan geven wij toestemming voor een langere proefplaatsing. Want 2 maanden is dan te kort om te beoordelen of de werknemer geschikt is.