Met uw aangiften loonheffingen die u uiterlijk 31 januari aan de Belastingdienst doorgeeft, beoordelen wij voor welke werknemer(s) u recht heeft op het LIV. Als u recht heeft op het LIV, dan sturen wij u uiterlijk 14 maart eerst een voorlopige berekening. Daarbij ontvangt u specificaties. U ziet daarin voor welke werknemer(s) u recht heeft en welk bedrag daarbij hoort.

Controleer de voorlopige berekening goed. Als de gegevens in uw aangiften niet kloppen, dan ontvangt u de tegemoetkoming misschien gedeeltelijk of helemaal niet.

Geef een kopie aan uw intermediair

Als een intermediair de aangiften loonheffingen voor u verzorgt, stuur hem dan zo snel mogelijk een kopie van de voorlopige berekening en de specificaties. Uw intermediair kan de voorlopige berekening ook controleren en eventueel een wijziging bij de Belastingdienst indienen.

De voorlopige berekening klopt niet

Klopt de voorlopige berekening niet omdat u de aangiften loonheffingen niet juist heeft ingevuld? Geef dit dan uiterlijk op 1 mei door aan de Belastingdienst. Hoe u dit doet, leest u in het Handboek Loonheffingen bij stap 12 op belastingdienst.nl/loonheffingen. Wijzigingen die de Belastingdienst na 1 mei ontvangt, blijven buiten de definitieve berekening van het LIV.

Klopt de voorlopige berekening niet en heeft u de aangiften loonheffingen wel juist ingevuld? Dan kunt u ons bellen via UWV Telefoon Werkgevers. U vindt het telefoonnummer op Klantenservice Werkgevers.

U heeft de voorlopige berekening niet ontvangen

Heeft u na 15 maart geen voorlopige berekening ontvangen? En denkt u wel recht te hebben op het LIV? Dan kunt u ons bellen via UWV Telefoon Werkgevers. U vindt het telefoonnummer op Klantenservice Werkgevers.