Informatie voor curatoren

Handelt u als curator het faillissement af van een werkgever die gebruik heeft gemaakt van de tegemoetkoming NOW? Dan is de informatie hieronder voor u van belang.

Wat is de tegemoetkoming NOW?

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was bedoeld voor werkgevers die door de coronacrisis te maken hadden met omzetverlies. De tegemoetkoming is gebaseerd op het omzetverlies en loonsom van de werkgever in een bepaalde aanvraagperiode. De tegemoetkoming werd eerst als voorschot betaald, op basis van het verwachte omzetverlies. Zodra het werkelijke omzetverlies bekend was, vroeg de werkgever een definitieve berekening aan. Met de gegevens uit die aanvraag kunnen wij het definitieve bedrag van de tegemoetkoming berekenen. Dit hebben we nog niet voor alle werkgevers gedaan.

Wat we van u als curator verwachten

In het geval van faillissement neemt u als curator de rol van de werkgever over. Hieronder valt ook het aanvragen van de definitieve berekening NOW.

Alle loketten voor het aanvragen van de definitieve berekening zijn gesloten

Heeft u namens de werkgever de definitieve berekening op tijd aangevraagd en krijgt u een nabetaling? Dan maken wij het bedrag zo snel mogelijk over naar het rekeningnummer dat in het aanvraagformulier staat. Als de werkgever geld moet terugbetalen, kunt u een betalingsregeling afspreken.

Als u geen definitieve berekening heeft aangevraagd

Dan moet u het volledige voorschot terugbetalen. Ook hiervoor kunt u een betalingsregeling afspreken.

NOWchecker: snel inzicht in NOW-financiën

Met de NOWchecker kunt u een makkelijk en snel een proefberekening maken van de definitieve tegemoetkoming. U kunt zo narekenen of de werkgever mogelijk recht heeft op een nabetaling of dat er nog een bedrag moet worden terugbetaald.

Een accountantsverklaring of derdenverklaring

Of u een verklaring mee moest sturen met uw aanvraag van de definitieve berekening NOW, hing af van de hoogte van het voorschot en definitieve tegemoetkoming. Ook is het van belang of de aanvraag als onderdeel van een groep of concern is gedaan.

Naar alle vragen en antwoorden voor curatoren over de NOW

Direct aanvragen

Betalingsregeling aanvragen

Speciale doelgroep binnen NOW

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact
Terug naar boven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten