Aanvragen machtiging voor intermediair(s)

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet kunt u de uitvoering van diensten overdragen aan bijvoorbeeld een administratiekantoor. Met het formulier Machtiging eigenrisicodrager Ziektewet machtigt u maximaal 2 intermediairs voor onze diensten. U blijft wel verantwoordelijk voor de uitvoering.

U kunt een intermediair machtigen voor: 

  • de inkoop van ondersteunende diensten en/of;
  • het aanvragen van beslissingen. 

Wilt u meer dan 2 intermediairs machtigen? Gebruik hiervoor dan een nieuw machtigingsformulier.

Machtigen door eigenrisicodrager Ziektewet

Zorg voor een verwerkersovereenkomst

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bent u zelf verantwoordelijk voor een verwerkersovereenkomst met uw gemachtigde(n). Met deze overeenkomst geeft u uw gemachtigde(n) toestemming om namens u persoonsgegevens bij ons op te vragen. U hoeft de verwerkersovereenkomst niet naar ons toe te sturen. Bij controle kunnen wij u hier wel naar vragen. Heeft u nog geen verwerkersovereenkomst getekend? Dan kunt u hiervoor ons formulier gebruiken.

Bekijken verwerkersovereenkomst

Machtiging intrekken

U trekt een machtiging in met het formulier Intrekken machtiging eigenrisicodrager Ziektewet. U ontvangt hiervan geen bevestiging. Wij trekken de machtiging in vanaf de datum die u invult op dit formulier. Gebruik een nieuw formulier voor elke machtiging die u wilt intrekken.

Intrekken machtiging eigenrisicodrager Ziektewet