Digitale Dienstverlening

Als je werkt bij UWV draag je bij aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Je werkt aan persoonlijke en waardevolle dienstverlening die noodzakelijk is om onze klant zo goed mogelijk te helpen. Bij UWV combineer je zinvol werk met inhoudelijke uitdaging. Bij UWV noemen wij dat zinhoud.


Bekijk hier de mini documentaire waarin Ginger van Kuijk, manager content management, ingaat op de realisatie van persoonlijke en waardevolle dienstverlening door onder meer de toepassing van omnichannel.

Ons vakgebied

Met 100 miljoen visits op uwv.nl en werk.nl zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein. Je hebt bij ons te maken met echte Big Data. Klant & Service kent diverse afdelingen waaronder Digitale dienstverlening, Data analyse, klantonderzoek en ICT hebben als doel om het digitale kanaal steeds toegankelijker te maken.

Onze klant

Onze klant bepaalt wanneer en via welk kanaal hij iets wil regelen en verwacht direct een persoonlijke en relevante reactie. Om dit te kunnen waarmaken, maken we het hem op het digitale kanaal steeds makkelijker. De klant kan zelfstandig digitaal zijn zaken regelen en diensten afnemen op het juiste moment. Wij laten proactief weten wanneer er iets wordt verwacht of klaarstaat. Zo wordt de klant geholpen met het vinden van werk of inkomen, of weet hij wat hij voor zijn personeel moet doen. De andere kanalen zetten we in voor de complexere taken én voor onze klanten die dat nodig hebben.

Jouw rol

Binnen Digitale Dienstverlening kun je in verschillende functies werken; o.a. UX design, visual design, redacteur, klantcommunicatieadviseur, productontwikkelaar, web-analist, e-mailmarketeer, seo/sea specialist, innovatiemanager, formulemanager. In alle functies bewaak je het belang van de (interne) klant en stel je gebruiksvriendelijkheid centraal. Je kunt ingewikkelde technische materie duidelijk over brengen aan collega’s. En je kunt onze behoeften scherp formuleren naar de leveranciers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en je eigen ontwikkeling. Je gaat moeiteloos om met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je inhoudelijk sterk, flexibel inzetbaar, klantgericht en leergierig. Dit is zinhoud in de praktijk: zinvol werk met impact op de samenleving, waarbij je je inhoudelijk kunt ontwikkelen.

Jouw perspectief

We investeren in kennis en kunde van onze medewerkers. Want alleen met gemotiveerde medewerkers die hun talenten optimaal inzetten kan onze dienstverlening beter worden.

Wij besteden veel aandacht aan interne opleidings- en doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld met de UWV Academie.