Arbeidsmobiliteit

Een bijdrage leveren aan het perspectief van onze klanten? Bij UWV zijn we altijd op zoek naar mensen die willen werken aan perspectief.

Arbeidsmobiliteit

Ons vakgebied

Ons doel is om zo veel mogelijk mensen (weer) aan het werk te helpen en te houden. Dit doen we samen met gemeenten, werkgevers en uitzendbureaus. Per beroep, sector en regio brengen we gegevens bij elkaar van werkzoekenden en werkgevers die personeel zoeken. Op deze manier brengen we vraag en aanbod samen.

Onze klant

Onze klant is een werkzoekende die behoefte heeft aan ondersteuning bij het vinden van werk. Wij bieden deze ondersteuning vooral via onze online kanalen. Wanneer onze klant een grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft, bijvoorbeeld omdat hij een ziekte of handicap heeft, bieden wij extra ondersteuning. Voor klanten die problemen ondervinden met de online dienstverlening, bieden we inloopmiddagen.
Werkgevers zijn klanten die informatie en voorzieningen van ons willen om geschikt personeel te vinden. Wij verwijzen hen naar werk.nl of bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden. Hiervoor onderzoeken we trends en ontwikkelingen van de arbeidsmarkt. Deze arbeidsmarktinformatie zorgt voor een snelle en efficiënte match van vraag en aanbod.
Daarnaast behandelen wij de ontslagvergunningen en tewerkstellingsvergunningen voor werkgevers.

Maurits Verboven

Maurits Verboven

Adviseur werk

'Het is heel spannend om midden in dit proces van verandering mee te denken en te werken. Zelf, maar ook binnen je team van enthousiaste en gedreven collega's'.

Fatma Bektas

Fatma Bektas

Adviseur Werk

'De ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid blijven mij boeien'

Jouw rol

Bij het vinden van werk ondersteun je onze klanten. Dit gebeurt vooral online. En klanten die dat echt nodig hebben, begeleid je met persoonlijke gesprekken. Met collega’s van gemeenten en andere partners op het Werkplein werk je nauw samen. Je brengt de persoonlijke situatie van de klant in kaart. En je bespreekt met hem mogelijkheden om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Samen stellen jullie een actieplan op en coach je hem bij het realiseren van dit plan. Je regelt activiteiten die nodig zijn voor succesvolle dienstverlening. Ook organiseer je workshops en inloopdagen waar klanten terecht kunnen met hun vragen.

Arbeidsmobiliteit

Jouw perspectief

UWV investeert in jouw professionaliteit. Wij willen dat zo veel mogelijk medewerkers op de Werkpleinen zich verder ontwikkelen in de functierollen van coach, bemiddelaar, verslaggever, verkenner en handhaver. Je krijgt daarbij hulp van je eigen manager.
We vinden het belangrijk dat jij blijft leren. Dit kan bijvoorbeeld via de UWV Academie of de Academie van het Werkbedrijf. Hier bieden we je een uitgebreid aanbod aan opleidingen, cursussen, expert meetings en workshops. Daarnaast zijn andere activiteiten mogelijk. Zoals het bespreken van casuïstiek, coaching en intervisie.

Beschikbare vacatures

  • Geen vacatures gevonden