Als mijn gezondheid verandert

Ik krijg een herbeoordeling

Ik krijg een gesprek met de verzekeringsarts

Krijgt u een gesprek met onze verzekeringsarts? Dit zijn enkele tips om u voor te bereiden op het gesprek:

  • Denk na over uw mogelijkheden. Wat is moeilijk voor u?
  • Zet uw vragen op een rij en neem ze mee.
  • Als u dat prettig vindt: vraag iemand mee naar het gesprek.
Wat moet ik meenemen voor het gesprek?

Neem voor het gesprek met de verzekeringsarts mee:

  • Als u medicijnen gebruikt: uw medicijnen (in de originele verpakking met uw naam erop). Of een actueel overzicht van uw medicijnen (medicatieoverzicht). Dit kunt u krijgen bij uw apotheek.
  • Verslagen van uw eigen huisarts of specialist die u in uw bezit heeft. En nog niet heeft meegestuurd met de aanvraag. De verzekeringsarts krijgt zo een completer beeld van uw situatie.
Wat beoordeelt de verzekeringsarts tijdens het gesprek?

De verzekeringsarts kijkt naar uw gezondheidssituatie. Hij beoordeelt uw lichamelijke en psychische klachten. Waar heeft u nu last van en hoe zal dat verder gaan? En vooral: waarom kunt u hierdoor niet werken? De arts stelt u een aantal vragen, bijvoorbeeld: 

  • Bij rugklachten: hoeveel kunt u tillen en dragen?
  • Bij psychische klachten: kunt u in een drukke omgeving werken? En hoe gaat u om met stress?

De arts beoordeelt ook of de klachten tijdelijk zijn of blijvend. Meestal vraagt de arts ook naar uw dagelijkse bezigheden of hobby’s. Als het nodig is, doet de arts ook een lichamelijk onderzoek. Misschien vraagt de arts of hij mag overleggen met uw huisarts of specialist. Maar dat doet hij alleen als u hier toestemming voor geeft.

Krijg ik een verslag van het gesprek?

Wilt u na afloop het gesprek nog eens teruglezen? Dan kunt u de arts vragen om een verslag van uw gesprek. Ook kunt u vragen of u uw volledige gegevens mag bekijken.