Begeleiding tijdens en na de start

U kunt een vergoeding krijgen voor begeleiding tijdens en na de start van uw eigen bedrijf. Hiermee kunt u mensen inhuren die u helpen met taken die u door uw handicap niet goed zelf kunt doen.

Voorwaarden voor vergoeding van begeleiding

Om een vergoeding voor begeleiding bij de start van uw eigen bedrijf aan te vragen, moet u voldoen aan de algemene voorwaarden. Wij vergoeden het niet als UWV re-integratieactiviteiten voor u heeft ingekocht.

U vraagt een vergoeding voor deze voorziening aan via Mijn UWV.

Aanvragen voorziening: ondersteuning van startende ondernemers bij re-integratie

Wanneer beslist UWV over mijn aanvraag?

Wij beslissen binnen 8 weken nadat u uw aanvraag heeft ingediend. Dan moeten wij wel alle noodzakelijke gegevens van u hebben ontvangen. Soms moeten we onderzoek doen. Dit laten wij u dan weten.

Wat vergoedt UWV?

Wij vergoeden de goedkoopste begeleiding die voor u geschikt is. Dit is maximaal 32 uur per jaar voor de uren die u besteedt aan de start van uw bedrijf, zoals het schrijven van een ondernemersplan. Daarnaast kunt u maximaal 32 uur per jaar aan begeleiding krijgen na de start van uw eigen bedrijf. 

Hoelang krijg ik vergoeding voor begeleiding?

U houdt uw vergoeding zolang u aan de voorwaarden voldoet en zolang u uw uitkering krijgt. Eindigt uw uitkering omdat u volledig als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat? Dan stoppen wij uiterlijk na 2 maanden ook met het vergoeden van uw begeleiding.