Als u bij de bank geen lening krijgt, kunt u bij ons een starterskrediet aanvragen. Er geldt een maximumbedrag voor het starterskrediet. Op de pagina normbedragen voorzieningen leest u hoeveel u van UWV kunt lenen met het starterskrediet. Dit kan als een commerciële bank u geen lening geeft. Ook niet als UWV borg voor u wil staan.

Het starterskrediet is een lening

Het starterskrediet is een lening. Over de lening betaalt u rente. Hoelang u over het terugbetalen mag doen, hangt af van de hoogte van de lening. Als u de lening krijgt maken wij hierover afspraken met u.

Voorwaarden starterskrediet UWV

Voorwaarden voor het starterskrediet zijn:

  • Het werk dat u gaat doen, past bij uw ervaring en uw vaardigheden. En u kunt als zelfstandige werken.
  • U bent nog niet gestart als zelfstandige.
  • U heeft een ondernemingsplan waarin staat wat u als zelfstandige of met uw bedrijf wilt bereiken.
  • U woont in Nederland en vestigt het bedrijf ook hier. Soms kunt u een starterskrediet krijgen als u in de grensregio met België en Duitsland woont of daar het bedrijf start.
  • U stuurt bij uw aanvraag een recente verklaring van het Bureau Krediet Registratie (BKR) mee. Deze verklaring vraagt u aan bij een bank.

U stuurt bij uw aanvraag een verklaring mee, waaruit blijkt dat u geen krediet heeft gekregen bij een commerciële bank of bij Qredits (de landelijke instelling voor micro-kredieten).