Wij vinden uw veiligheid belangrijk. Daarom hebben we maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat u de app veilig kunt gebruiken. De informatie die wordt uitgewisseld tussen uw apparaat en UWV is versleuteld. Bij het gebruik van de app worden data alleen tijdelijk bewaard op uw apparaat.

Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van de app en uw mobiele apparaten, bijvoorbeeld met zelfgekozen pincodes. We raden u aan altijd de meest recente versie van de app te gebruiken. En dat u 1 van de besturingssystemen gebruikt die wij optimaal ondersteunen.

Tips voor veilig omgaan met uw smartphone

Als u de UWV-app de eerste keer gebruikt doet u dit met uw DigiD. Lees meer over uw veiligheid en DigiD op de website van DigiD. Daarna logt u in met een persoonlijke pincode. Hieronder leest u nog een aantal tips om veilig om te gaan met uw smartphone, en de UWV-app.

Vergrendel uw smartphone

Zorg ervoor dat uw smartphone vergrendeld is. Bijvoorbeeld met een pincode, wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Gebruik geen onbeveiligde wifi-netwerken

Gebruik alleen wifi-netwerken die beveiligd zijn. Dit zijn netwerken waarvoor u een wachtwoord nodig heeft.

Installeer een virusscanner en adblocker

Installeer op uw smartphone een virusscanner en een programma dat advertenties blokkeert en verbergt (adblocker).

Verander regelmatig uw wachtwoord en pincode voor de UWV-app

Kies een moeilijk te raden wachtwoord en pincode en deel deze niet met anderen. Verander uw wachtwoord en pincode regelmatig. Denkt u dat uw pincode voor de app bij iemand anders bekend is? Installeer de app dan opnieuw en maak een nieuwe pincode.

Meld misbruik van de app

Denkt u dat iemand anders de app zonder uw toestemming gebruikt? Of misbruik maakt van de app? Meld dit dan direct aan ons via 088 - 898 92 94 (lokaal tarief, belkosten afhankelijk van uw telefoonaanbieder). Wij kunnen dan maatregelen voor de beveiliging nemen, zoals het blokkeren van de toegang tot de app.