Sneller op de hoogte met de Berichtenbox

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke postbus waarin overheidsorganisaties berichten plaatsen. Ook UWV is aangesloten op de Berichtenbox.

Wat zijn de voordelen van de Berichtenbox?

Bijna al onze post krijgt u via Mijn UWV. Bijvoorbeeld een brief, betaalspecificatie of jaaropgaaf. Als u zich aanmeldt voor de Berichtenbox, dan krijgt u meteen een e-mail als er post voor u klaarstaat op Mijn UWV. Handig voor u, want:

  • U bent meteen op de hoogte als u post in Mijn UWV ontvangt.
  • De Berichtenbox is overzichtelijk en altijd beschikbaar.
  • De berichten in de Berichtenbox zijn beveiligd via DigiD.
  • U kunt iemand machtigen om uw berichten te lezen en u te helpen.

Let op: De Berichtenbox-app opent vanaf uw telefoon en tablet automatisch eerst met de DigiD-app. Zorg er daarom voor dat u ook de DigiD-app heeft geïnstalleerd op uw telefoon of tablet.

Gebruikt u de Berichtenbox op uw desktop of laptop, dan kunt u op MijnOverheid gewoon inloggen met uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord.

Aanmelden voor de Berichtenbox

Wilt u zich aanmelden voor de Berichtenbox? Ga dan naar MijnOverheid. Daar registreert u zich met uw DigiD. Volg daarna de instructies. Gebruikt u de Berichtenbox al, maar krijgt u geen berichten van ons? Onderaan uw inbox kunt u zien of UWV aangekruist staat in uw lijst van organisaties waarvan u berichten ontvangt.

Iemand machtigen voor de Berichtenbox

U kunt iemand toestemming geven om u te helpen met de berichten van UWV die u ontvangt via de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze persoon kan vervolgens uw berichten lezen en ontvangt meldingen als er nieuwe berichten voor u klaarstaan. Bijvoorbeeld wanneer er een jaaropgaaf voor u klaarstaat of de betaalspecificatie van uw uitkering beschikbaar is. Dit noemen wij machtigen.

Handige informatie

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten