Samen kunnen we uw situatie bekijken en bespreken hoe wij of andere organisaties u kunnen helpen. Neem contact met ons op als u een gesprek wilt. Een medewerker van Team Geldzorgen van UWV belt u dan zo snel mogelijk terug.

Zijn uw inkomsten lager dan het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven? Dan kunt u misschien een toeslag van UWV krijgen om uw uitkering aan te vullen. Op Toeslag van UWV leest u of u hier recht op heeft.

De Belastingdienst heeft ook toeslagen waarmee u uw inkomen kunt aanvullen:

  • huurtoeslag
  • zorgtoeslag
  • kindgebonden budget
  • kinderopvangtoeslag

Meer informatie leest u op belastingdienst.nl.

Bij uw gemeente kunt u terecht voor verschillende regelingen.

Bijstandsuitkering

Misschien kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering krijgen van uw gemeente. De bijstandsuitkering vraagt u aan via uw gemeente of via werk.nl.

Bijzondere bijstand

Het kan gebeuren dat u door een onverwachte situatie geld nodig heeft. Hiervoor kunt u soms geld krijgen van uw gemeente.

Individuele inkomenstoeslag

Heeft u al lang een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

U kunt vragen om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Kwijtschelden betekent dat u de belasting niet meer hoeft te betalen. Voorbeelden van gemeentelijke belastingen zijn afvalstoffenheffing, reinigingsheffing en rioolheffing.

Schuldhulpverlening

Uw gemeente kan u in contact brengen met deskundige organisaties die kunnen bemiddelen tussen u en uw schuldeisers.

Lening bij kredietbank

De gemeentelijke kredietbank kan u soms helpen met een saneringskrediet. Dat is een lening waarmee u schulden direct aflost bij uw schuldeisers.

Misschien heeft u een schuld bij UWV. Bijvoorbeeld omdat u een deel van uw uitkering moet terugbetalen. Soms kunnen we nieuwe afspraken maken over het betalen van uw schuld.

Betalen in termijnen

Lukt het u niet om een bedrag in 1 keer aan ons te betalen? Twijfel dan niet om ons te bellen. Samen kijken we of we een betalingsregeling kunnen afspreken die past bij uw situatie.

Schuld kwijtschelden

Als u al een deel van uw schuld heeft betaald, kunnen wij soms de rest van uw schuld gedeeltelijk of helemaal kwijtschelden. Dit betekent dat u minder of geen schuld hoeft te betalen. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Met de website geldfit.nl wil de overheid mensen met geldzorgen en schulden beter helpen. U vindt er gratis tips en informatie over geld. Met de ‘Potjes-check’ kunt u bijvoorbeeld zelf zien of u recht heeft op een regeling of toeslag. Ook kunt u om hulp vragen en anoniem bellen of chatten met een medewerker.