Als u geld aan ons moet terugbetalen, dan sturen wij u een brief waarin staat om welk bedrag het gaat.

Meestal kunt u terugbetalen door een eenmalige, of meerdere maandelijkse inhoudingen op uw uitkering. Bij het bepalen van uw maandbedrag houden wij rekening met uw beslagvrije voet.

In één keer terugbetalen

In sommige gevallen kunnen we het bedrag niet inhouden op uw uitkering. Bijvoorbeeld als uw uitkering inmiddels is gestopt. En als het om een boete gaat mogen wij het bedrag niet inhouden. In zulke gevallen sturen wij u een brief met een betaalverzoek. In de brief leest u wanneer het bedrag op onze rekening moet staan.

Terugbetalen in termijnen

Kunt u het bedrag niet in één keer betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Doe dit in ieder geval vóór de uiterste betaaldatum. We bekijken dan samen of u het bedrag in termijnen aan ons kunt terugbetalen.

U kunt bellen met UWV Telefoon via 088 - 898 20 00. Als u belt, houd dan de brief die u van ons ontvangen heeft bij de hand. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Het is belangrijk dat u zelf op tijd contact met ons opneemt. Doet u dat niet, dan leggen wij u een betalingsregeling op. In het uiterste geval kunnen wij beslag leggen op uw inkomsten. In beide gevallen houden wij rekening met uw beslagvrije voet.