De beslissing over uw uitkering kan financiƫle en praktische gevolgen hebben voor uw (ex-)werkgever. Hierdoor is hij belanghebbende. Dat betekent dat hij ook bezwaar kan maken of betrokken kan worden in de bezwaarprocedure.

Wat betekent dat voor u?

Wordt uw (ex-)werkgever in uw bezwaarzaak betrokken dan kan hij ook de documenten krijgen die bij uw zaak horen. Documenten waar medische gegevens over u in staan mogen wij vanwege uw privacy niet met uw (ex-)werkgever delen. Daarom is het belangrijk dat u die medische gegevens niet in het bezwaarschrift zelf zet maar in een apart document.
Hierover leest u meer op Waar moet ik op letten als ik medische gegevens opstuur?

Uw (ex-)werkgever kan als belanghebbende ook aanwezig zijn bij een hoorzitting over uw bezwaar. Behalve bij het gedeelte waar het over uw gezondheid gaat.

Wie uw medische gegevens mogen krijgen

Uw werkgever kan iemand machtigen om namens hem op te treden in uw bezwaarzaak. Deze gemachtigde kan dan de documenten krijgen die bij uw zaak horen. De gemachtigde mag ook aanwezig zijn bij de hoorzitting. Behalve bij het gedeelte dat over uw gezondheid gaat. Medische gegevens over uw gezondheid mogen wij alleen delen met een gemachtigde als deze ook arts of advocaat is. Of met een gemachtigde die van ons toestemming heeft gekregen om uw medische gegevens te mogen zien. Deze gemachtigden mogen bij de hele hoorzitting aanwezig zijn. Ook bij het gedeelte over uw gezondheid.

Deze gemachtigden mogen deze medische gegevens niet delen of bespreken met uw (ex-)werkgever. En de gemachtigden mogen deze gegevens alleen gebruiken voor de behandeling van het bezwaar.