U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Aanvragen beoordeling arbeidsvermogen

Heeft u een ziekte of handicap en kunt u daardoor alleen met hulp of begeleiding werken? Of kunt u niet meer werken? Dan kunt u met dit formulier ondersteuning aanvragen. Wij beoordelen dan welke vorm van ondersteuning u misschien kunt krijgen.

U vult het online formulier in en stuurt het via de post naar UWV. Deze gegevens heeft u nodig bij het invullen:

  • uw burgerservicenummer;
  • uw DigiD-inlogcode (alleen als u kiest voor aanvragen met uw DigiD, anders niet);
  • gegevens over school en vervolgopleiding (naam school en periode);
  • uw rekeningnummer (waarop u de eventuele uitkering wilt ontvangen);
  • naam en adres van uw huisarts en van eventuele specialisten;
  • gegevens over eventuele opnames (naam instelling, periode en de reden).

Informatie voor vso, pro of entree-opleidingen in het mbo

Bent u leerling in het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) of op een entree-opleiding in het mbo? Dan kan uw school u helpen bij uw aanvraag. Medewerkers van uw school kunnen hierover meer lezen op Informatie voor vso, pro of entree-opleidingen in het mbo.

Let op: leerlingen en voormalige leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro) die willen worden opgenomen in het doelgroepregister, nemen wij zonder medische of arbeidsdeskundige beoordeling op. Bent u leerling of leerling geweest in het vso of pro? Dan vragen wij u om de toelaatbaarheidsverklaring (tlv) mee te sturen met de aanvraag. Is er geen tlv, stuur dan een ander bewijs van inschrijving mee.

Aanvragen beoordeling arbeidsvermogen

Aanvragen zonder DigiD

U kunt ook een aanvraag doen zonder DigiD. Maar dan kunt u tijdens de aanvraag niet langer pauzeren dan 55 minuten. Anders moet u weer opnieuw beginnen met invullen. U kunt uw aanvraag dus niet voor langere tijd opslaan.
Aanvraag beoordeling arbeidsvermogen invullen zonder DigiD

Telefonisch aanvragen

Wilt u uw aanvraag liever niet via internet doen? Dan kunt u het formulier telefonisch bestellen. Bel hiervoor naar UWV Telefoon Werknemers, 0900 – 92 94 (starttarief 4,5 cent en daarna 4 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten). Als u belt, houd dan uw burgerservicenummer bij de hand. Wij kunnen u dan beter van dienst zijn.

Log in met uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit. DigiD is een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Uw DigiD is persoonlijk en u gebruikt deze om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben.

U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Klantenservice

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten