Het is mogelijk om naast uw Wajong-uitkering bijvoorbeeld een WW-, Ziektewet-, WIA-, of WW-, WAZO-uitkering te hebben. Let op: voor verschillende uitkeringen gelden verschillende plichten.

WW-uitkering

Bent u aan het werk tijdens de Wajong maar wordt u ontslagen? Of stopt uw contract? Dan kunt u voor de uren die u werkte een WW-uitkering aanvragen. U moet dan wel minimaal 26 weken hebben gewerkt in de afgelopen 36 weken. Krijgt u een WW-uitkering? Dan passen wij de hoogte van uw Wajong-uitkering aan.

Ziektewet-uitkering

Bent u aan het werk tijdens de Wajong, maar wordt u opnieuw ziek? Dan kan uw werkgever misschien een Ziektewet-uitkering voor u krijgen. Uw werkgever betaalt uw loon door. Soms krijgt u een Ziektewet-uitkering via uw werkgever. De loondoorbetaling of Ziektewet-uitkering duurt maximaal 2 jaar.

WIA-, WAO- of WAZ-uitkering

Kunt u naast uw Wajong-uitkering een WIA-, WAO-, of WAZ-uitkering krijgen? Dan passen wij de hoogte van uw Wajong-uitkering aan.

WAZO-uitkering

Bent u aan werk naast uw Wajong-uitkering? En bent u zwanger? Dan krijgt u via uw werkgever een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal 16 weken. Dit is 100% van uw loon. Uw Wajong-uitkering verandert niet.