WIA: 2 nieuwe formulieren als uw gezondheid wijzigt

geplaatst op 04 juli 2023

Als u een WIA-uitkering heeft, is het makkelijker geworden om een wijziging in uw gezondheid door te geven. En makkelijker om een herbeoordeling aan te vragen. Hier zijn nu namelijk 2 aparte formulieren voor.

Wat is er verbeterd?

  • Als u een herbeoordeling wilt aanvragen, hoeft u niet langer het formulier in te vullen om een wijziging in uw gezondheid door te geven. U gebruikt nu het formulier ‘Aanvragen herbeoordeling WIA-uitkering
  • Als u alleen een wijziging in uw gezondheid wilt doorgeven, gebruikt u nog wel het formulier ‘Doorgeven wijzigingen in uw gezondheid als u een WIA-uitkering heeft’.
  • De 2 nieuwe formulieren zijn veel korter dan het oude formulier voor het doorgeven van een wijziging in de gezondheid.
  • Als u de formulieren invult via uwv.nl, kunt u meteen bijlagen uploaden. U hoeft dus niet langer bijlagen per post na te sturen.
  • Nadat wij uw formulier hebben ontvangen, bellen wij u binnen 5 werkdagen. Hierdoor weet u sneller wat er gebeurt als u het formulier heeft ingevuld.

Waarom deze verbeteringen?

Het oude formulier was te lang. Ook was het niet duidelijk dat voor het aanvragen van een herbeoordeling het formulier voor een wijziging in de gezondheid moest worden gebruikt. Daarom zijn er nu 2 aparte formulieren. Zo weet u meteen welk formulier u moet gebruiken.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten