Machtig iemand voor UWV berichten in de Berichtenbox

geplaatst op 05 september 2022

U kunt nu iemand toestemming geven om u te helpen met uw digitale berichten van UWV. Deze persoon kan vervolgens uw berichten lezen. Dit noemen wij machtigen. Het gaat om de UWV berichten die u ontvangt via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Wat gebeurt er als ik iemand machtig?

Als u iemand machtigt, ontvangt deze persoon een melding wanneer wij een belangrijk bericht voor u hebben. Bijvoorbeeld wanneer er een jaaropgaaf voor u klaarstaat of de betaalspecificatie van uw uitkering beschikbaar is. Ook als wij u een brief sturen krijgen u en uw gemachtigde hiervan een bericht via de Berichtenbox van MijnOverheid. De persoon die u machtigt, logt in met zijn eigen DigiD inloggegevens en kan na uw toestemming ook uw online post lezen. U geeft deze persoon dus niet uw eigen inloggegevens.

Hoe machtig ik iemand?

U vraagt de machtiging zelf aan, of u kunt degene die u wilt machtigen de aanvraag laten doen. U kunt alleen iemand machtigen die zelf een DigiD heeft. Ga hiervoor naar de website van DigiD. Daar vindt u ook meer informatie.

Waar leest de persoon die u machtigt uw berichten?

De persoon die u machtigt heeft alleen toegang tot uw berichten via de website van MijnOverheid en niet via de Berichtenbox app.

Machtig iemand voor uw UWV berichten

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten