Extra inkomsten december, lagere WW-uitkering in januari

geplaatst op 01 december 2023

Als u werkt naast uw WW-uitkering, dan krijgt u in december misschien een eindejaarsuitkering of dertiende maand. Of u krijgt 2 keer loon als u per 4 weken wordt betaald. Door deze extra inkomsten ontvangt u in januari minder of geen uitkering.

Eindejaarsuitkering en dertiende maand

Krijgt u een eindejaarsuitkering of dertiende maand in december? Dan vult u deze extra inkomsten in op de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaarstaat. U vult het sv-loon in dat op uw loonstrook van december staat. Hier is uw eindejaarsuitkering of dertiende maand al bij opgeteld.

Loon per 4 weken

Als uw loon per 4 weken wordt betaald, dan ontvangt u begin én eind december loon. Dat komt doordat loonperiode 12 en 13 allebei in december eindigen. Tel het sv-loon van deze periodes bij elkaar op en vul het totaalbedrag in op de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaarstaat.

De hoogte van uw uitkering

Wij berekenen de hoogte van uw uitkering op basis van uw inkomsten. Zijn uw inkomsten in december hoger dan normaal? Dan krijgt u in januari een lagere uitkering. U krijgt geen uitkering als uw inkomsten hoger zijn dan 87,5% van uw WW-maandloon.

Service & contact

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrieven Loopbaan en Meedoen

In onze nieuwsbrieven vindt u handige tips en inspirerende verhalen, waarmee we u op weg naar werk helpen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten