Extra inkomsten december, lagere WW-uitkering in januari

geplaatst op 01 december 2021

Als u werkt naast uw WW-uitkering, dan krijgt u in december misschien een eindejaarsuitkering, een dertiende maand of 2 keer loon betaald. Deze extra inkomsten vult u in op de Inkomstenopgave. Extra inkomsten in december betekenen dat u in januari een lagere uitkering of geen uitkering krijgt.

Eindejaarsuitkering en dertiende maand

Een eindejaarsuitkering of dertiende maand valt onder uw sv-loon. Dat is het loon waarover u belasting en sociale premies betaalt. En het loon waarmee wij de hoogte van uw uitkering bepalen. Als u een eindejaarsuitkering of dertiende maand krijgt, vult u dat in op de Inkomstenopgave. Die staat begin januari voor u klaar. U vult het sv-loon in dat op uw loonstrook staat. Daar is uw eindejaarsuitkering of dertiende maand in opgenomen.

Loon per 4 weken betaald

Krijgt u loon per 4 weken betaald, dan ontvangt u begin én eind december loon. Dat komt doordat loonperiode 12 en 13 in december eindigen. Tel de beide bedragen van deze periodes bij elkaar op en vul deze in op de Inkomstenopgave die begin januari voor u klaarstaat.

De hoogte van uw uitkering

Wij berekenen de hoogte van uw uitkering op basis van uw inkomsten. Zijn uw inkomsten in december hoger dan normaal? Dan krijgt u in januari een lagere uitkering of geen uitkering. Dat laatste is zo als uw inkomsten hoger zijn dan 87,5% van uw WW-maandloon.

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten