Re-integratie langdurig zieke werknemers

Publicatiedatum: 18 apr 2017

UWV Kennisverslag (UKV) 2017-3 onderzoekt de verschillen in ervaren re-integratieactiviteiten en de re-integratieresultaten voor zieke werknemers binnen de eerste twee ziektejaren, vergeleken tussen eigenrisicodragers voor WGA en publiek verzekerden WGA.

Alle gegevens zijn afkomstig uit een vragenlijstonderzoek onder werknemers die zich eind 2014 ziek hebben gemeld en tenminste 9 maanden ziek waren. Deze werknemers zijn twee keer (1 en anderhalf jaar na ziekmelding) geïnterviewd.

De belangrijkste conclusies uit het artikel zijn:

 

- Er is geen verschil in kans op volledige betermelding of gedeeltelijke werkhervatting binnen 1 jaar, dan wel anderhalf jaar na ziekmelding tussen werknemers van eigenrisicodragers en werknemers van publiek verzekerde werkgevers.

- De werknemers-enquête laat geen verschil zien in ervaren begeleiding door de eigenrisicodragende werkgever en de publiek verzekerde werkgever. Ook de tevredenheid van de werknemers met de begeleiding verschilt niet tussen deze twee groepen.

- Bij anderhalf jaar ziekte verwachten werknemers van eigenrisicodragers even vaak als werknemers van publiek verzekerde werkgevers een aanspraak te doen op een WIA uitkering.

Download: UKV maart 2017 - Re-integratie langdurig zieke werknemers (pdf, 542 kB)

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten