Wij zijn van werk! We helpen mensen op weg bij het vinden of behouden van werk. In geval van ziekte kijken we wat iemand nog wél kan. Als werken niet mogelijk is, zorgt UWV voor inkomen. Zo leveren medewerkers van UWV allemaal een bijdrage aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want bij UWV werk je niet alleen voor jezelf. Je werkt voor ons allemaal.

Ons doel is om zo veel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Wij ondersteunen hen in de zoektocht naar (nieuw) werk en het behouden van werk. Ook als daar voorzieningen voor getroffen moeten worden. Dit doen we onder meer samen met gemeenten, werkgevers, uitzendbureaus en opleiders. Per beroep, sector en regio brengen we werkzoekenden en werkgevers bij elkaar.

Onze cliënten zijn werkzoekenden die wij ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Dat doen wij op verschillende manieren, afhankelijk van de behoefte en de situatie van de klant. UWV zorgt in ieder geval voor een uitkering als de cliënt daar recht op heeft. En ondersteunt online en op de vestigingen in de zoektocht naar werk. Daarnaast bepaalt de situatie van de cliënt, maar ook in hoeverre er een ondersteuningsbehoefte is, de inzet en vorm van de dienstverlening.

Ook werkgevers zijn onze klanten en die voorzien wij graag van het juiste personeel en we maken afspraken over samenwerkingsverbanden. UWV behandelt ontslagvergunningen en tewerkstellingsvergunningen voor werkgevers.

Wij zetten onze kennis, over de steeds dynamische arbeidsmarkt, om in kennisproducten voor alle geïnteresseerden en partners op de arbeidsmarkt.

Als adviseur werk spreek je cliënten en ondersteun je ze in hun zoektocht naar werk. Met advies, ondersteuning en bemiddeling. Als adviseur weet je dan ook wat er speelt op de arbeidsmarkt in jouw regio. Waar de kansen liggen en welke ondersteuning kan bijdragen aan het vinden van de juiste baan voor die klant. Dat betekent dat je goed kunt luisteren en analyseren. Kennis hebt van de producten zoals trainingen en testen. Weet wat werkt voor die cliënt en hoe je dat kunt overbrengen. Maar ook weet wat er aan de werkgeverskant speelt en hoe je die contacten moet onderhouden. Daarnaast ook nog de organisatiedoelen in de gaten houdt en een team vormt met je collega’s. Afwisselend en zinvol werk waarin je nooit bent uitgeleerd en waar een groot beroep gedaan wordt op je sociale vaardigheden.

UWV investeert in jouw vakmanschap. Op het gebied van kennis en vaardigheden. Er is altijd ruimte om je verder te ontwikkelen. Sterker nog, dat verwachten we zelfs van jou. We hebben een interne academie en er worden regelmatig kennissessies georganiseerd. Het bespreken van casuïstiek, coaching en intervisie zijn voor ons normale werkvormen.