Als het druk is, komen die gesprekken achter elkaar door. Een gemiddeld belletje duurt vier minuten, dus reken maar uit! De meeste gesprekken zijn met mensen die willen weten of ze recht hebben op WW, sommigen zijn met mensen die bijna twee jaar in de Ziektewet zitten en willen weten of ze recht hebben op een WIA-uitkering.
Je luistert goed wat ze willen weten en kijkt, als dat er is, naar iemands arbeidsverleden. Dat is een overzicht van waar en hoelang iemand heeft gewerkt. Afhankelijk van hun situatie geef je ze informatie of verwijs je ze door. Zo neem je een boel onduidelijkheid weg en daar zijn mensen heel blij mee. Dat geeft mij dan weer een supergoed gevoel!’
Je hebt elke dag gesprekken waar je veel van leert’, legt klantadviseur Roan uit. Ze is het eerste aanspreekpunt voor mensen die UWV bellen. ‘De een is blij om je te spreken, omdat je de juiste informatie kan geven. Een ander is verdrietig, omdat die in de knoop zit door een langdurige ziekte.
Ik leer door veel verschillende gesprekken te hebben en door daarover te praten met anderen. We hebben coaches, met wie je tijdens of na een gesprek de lastigste casussen kan bespreken. Toen ik hier nog niet zo lang werkte, hebben die me echt geholpen. Inmiddels zou ik zelf wel willen doorgroeien in die rol.
Ik geef steeds meer collega’s tips over hoe ze een gesprek kunnen opbouwen en welke vragen ze in lastige situaties moeten stellen. Doorgroeien naar de rol van coach is zeker mogelijk, alleen moet er wel een vacature beschikbaar zijn. In de tussentijd oefen ik dus alvast met de collega’s om me heen!’
Medewerkers van verschillende divisies vertellen persoonlijk op Instagram over hun werkdag, uitdagingen en ontwikkeling.