Het melden van een werknemer uit Oekraïne doet u met het formulier ‘Melden tewerkstelling van een tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne’. Op het formulier vermeldt u onder meer de periode en het aantal uren van het dienstverband, de functie en het loon.

Melden via het werkgeversportaal

Sla het volledig ingevulde formulier op en upload het via het werkgeversportaal. U moet daarop inloggen met eHerkenning.

Melden tewerkstelling van een tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne

Let op: Als u een werknemer uit Oekraïne niet meldt bij UWV, dan kan de Arbeidsinspectie u een boete geven.

Na de melding

Als het uploaden is gelukt, ontvangt u direct een bericht. Nadat wij hebben gecontroleerd of het formulier volledig is ingevuld, sturen wij u een ontvangstbevestiging. U hoeft deze niet af te wachten. De werknemer kan 2 werkdagen nadat de melding is gedaan starten met werken.

Geef wijzigingen aan ons door

Blijft de werknemer langer of juist korter in dienst? Of krijgt hij een andere functie? Dan moet u dat aan ons laten weten. Andere wijzigingen hoeft u niet te melden. Gebruik hiervoor het formulier ‘Doorgeven wijziging bij tewerkstelling tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne’. Ook dit formulier vult u volledig in en uploadt u via het werkgeversportaal.

Doorgeven wijziging bij tewerkstelling tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne